Share with:


בשרי

אופן הכנה

המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)

המרכיבים

למרק:

1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ גס
3 כפות רסק עגבניות
1 כף מרק עוף
1 כפית בהרט
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח לימון
2 לימון פרסי מעוכים
3 קישואים פרוסים וחצויים
3 גזרים פרוסים לטבעות
4 גבעולי סלרי חתוכים
2 עלה מנגולד קצוצים
1 כפית מלח
2.1/2 ליטר מים

למילוי הקובה:

500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
1 כפית פטרוזיליה יבשה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף שמן

למעטפת:
2 כוסות סולת
1 כפית מלח
1 כפית שמן
1 כוס מים

ההכנה:

המילוי:
לשים בקערה את הבשר הטחון, בצל קצוץ, שמן ותבלינים לערבב לעיסה אחידה.
ליצור כדורום ולהניח על מגש בצד..

הכנת המעטפת:
בקערה לערבב סולת, מלח ושמן. לצק את המים בהדרגה עד קבלת עיסה רכה ואחידה .
(אם חסר קצת מים להוסיף בהדרגה)
לתת לבצק לנוח כ-10 דקות.
לקחת כדור בצק בגודל פינפונג ליצור בו שקע, לשים בשקע קציצה ולסגור קצוות ולמעוך בעדינות כמו פיתה..
להוסיף את הקובות לסיר בזמן רתיחה.

הכנת המרק:

לחמם את השמן בסיר רחב ועמוק
לאדות את הבצל ולהוסיף פפריקה, בהרט, רסק עגבניות ולטגן תוך כדי ערבוב..
להוסיף את המים, סוכר, מלח, כל סוגי הלימון, פלפל שחור ושאר ירקות חתוכים וקצוצים
לערבב היטב ולהביא לרתיחה.
להוסיף את קציצות הקובה לסיר המרק ולבשל כשעתיים נוספת מעל אש קטנה..
*או להעביר ללילה על הפלטה *

להגיש חם