Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

מצרכים לקציצות:

* חצי ק"ג בשר בקר טחון.
* חצי כוס אורס פרסי לא
מבושל.
* 1 בצל קצוץ דק.
* זר פטרוזליה.
* זר כוסברה.
* 2 שיני שום קצוצות.
* 1 כפית מלח.
* חצי כפית פלפל שחור.

מצרכים לטיגון:

* 1 כוס קמח.
* 1 כוס סולת.
* 2 ביצים.
* שמן לטיגון עמוק.

מצרכים לרוטב:

* 2 בצלים קצוצים בינוני.
* 4 עלי מנגולד קצוצים דק.
* 3 ענפי סלרי קצוצים דק.
* 2 שיני שום כתושות.
* חצי לימון סחוט למיץ.
* 1 כף פפריקה מתוקה ו/או
חריפה.
* 3 כוסות מים.
* 3 כפות רסק-עגבניות, (אני
משתמש ברסק של פריכוז).
* 1 כפית אבקת מרק עוף
אמיתי של קנור.
* 1 כפית שטוחה פלפל
שחור.

אופן הכנת הקציצות:

* לערבב, עם היד, בקערה כל
מרכיבי הקציצות, עד
לתערובת יפה וחלקה.
* ליצור כדורי קציצות ולפחוס
אותן, לצורה של קציצת
קבב.
* לחמם מחבת עם שמן חצי
עמוק ולסדר שלוש קעריות
– קערית קמח, קערית ביצה
טרופה וקערית סולת.
* לטבול הקציצות עפ"י הסדר
הזה – קמח, ביצה, סולת, ואז
לטגנן טיגון של 2 דקות
בערך, להוציאן ולהניחן בצד
בינתיים.

אופן הכנת הרוטב:

* לטגן בסיר רחב הבצל
הקצוץ, הסלרי והמנגולד
כ-5 דקות ואז להוסיף
אליהם השום הכתוש
ולהמשיך לטגן עוד דקה, עד
להפצת ריח נעים.
* להוסיף לסיר הפפריקה,
רסק-העגבניות ויתר
התבלינים ולהמשיך לטגן
עוד דקה אחת.
* להוסיף המים, להגביה
האש ולהביא לרתיחה.
* בשלב זה להכניס הקציצות
לרוטב ולבשל ביחד, בכיסוי
חלקי, כ-40 דקות על אש
נמוכה.

***ניתן להגיש עם אורז לבן,
עם פירה או עם פתיתים.

בהצלחה,
בתאבון
ולבריאות.

קציצות אבו-חצירה
אורי לבספר המתכונים של
מתכון של

אורי לב

4 מתכונים