Share with:


בשרי

אופן הכנה

4-5 כרעיים מופרדים (עם/בלי עור לפי העדפתכם).
2 בצלים קצוצים גס
5 שיני שום גדולות, מקולפות ושלמות
2 כוסות אורז (בסמטי או פרסי לפי העדפתכם(
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1/2 כוס שמן
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
5 כוסות מים
למשחה של העוף:
3-4 כפות שמן
1 כפית תבלין לעוף לגריל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
שוטפים את האורז ומסננים.
מוסיפים לאורז את הבצלים הקצוצים, שיני השום השלמות, השמן, רסק העגבניות, 2 הפפריקות, הכמון, המלח, הפלפל והמים ומערבבים היטב.
לקערה נפרדת קטנה מכניסים את כל מרכיבי המשחה של העוף ומערבבים עד לקבלת מעין משחה אחידה.
בעזרת מברשת סיליקון (או האצבעות מורחים את חלקי העוף, מכל הצדדים, במשחה שזה עתה הכנו ומניחים אותם, בשכבה אחת, בתבנית על שכבת האורז והמים המתובלת.
עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך שעה.
מעלים את חום התנור ל-180 מעלות, מסירים את רדיד האלומיניום/המכסה וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי, כאשר במהלך האפייה ניגשים להפוך את העוף פעמיים (אחרי חצי שעה פעם ראשונה וכעבור עוד חצי שעה פעם שניה).

עוף עם אורז בתנור💥_מתכון של עדינה בטש
עדינה בטש - Adina Batashספר המתכונים של
מתכון של

עדינה בטש - Adina Batash

86 מתכונים