Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

לקציצות:
1 קילו דג ים (מפולט ללא עור)
1 צרור כוסברה (פטרוזיליה למי שמעדיף)
1 בצל
4 שיני שום
1 גרידה מלימון שלם
1 פלפל חריף (אפשר גם חצי למי שלא אוהב חריף)
פלפל שחור
מלח

לרוטב:
1 בצל
4 שיני שום פרוס
2 פלפל חריף (אפשר גם פחות)
1 גבעול סלרי
1 גמבה
1 גזר
1 תפוח אדמה גדול
1 כוס עגבניות מיובשות
או 2 עגבניות טריות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון
½ כפית פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
½ כוס שמן קנולה לטיגון
4 גבעולי כוסברה להגשה
במעבד מזון נכין את הקציצות.
ראשית נטחן את הבצל,שום,פלפל חריף וכוסברה עד לקיצוץ דק.
נוסיף את חתיכות הדג ונעבד במספר פולסים ספורים, רק עד קבלת תערובת אחידה. חשוב לא לעבד יותר מידי כדי שנרגיש חתיכות של דג.
נתבל במלח פלפל וגרידת לימון. נניח במקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.
אפשר להכין מראש את התערובת ולשמור במקרר.
בסיר רחב מאוד נכין את הרוטב.
ראשית נטגן בשמן את הבצל,
נוסיף את כל התבלינים ונטגן יחד בשמן ל2 דקות.
נוסיף לסיר את כל שאר הירקות ונערבב.
נוסיף 2 כוסות מים רותחים ונביא לרתיחה.
נגלגל את הקציצות ונניח ברוטב.
נביא לרתיחה ונמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה לחצי שעה.
להגשה נפזר כוסברה טרייה.
ובתאבון 🌶🌶🌶

המטבח של עמית  > אוכל ביתי טרי וטעים
צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה שרת,תל אביב