הכנת הקציצות..
בקערה שמים..
1/2 קג' בשר טחון
1/2כף ראס אל חנות
1 ביצה
3 כפות פרורי לחם
1/4 כף ושומשום
1/4 כף פלפל שחור
1/2 כף מלח
1 כף תערובת השף(תבלין שלאהרוני)
מערבבים היטב
יוצרים כדורים ומשטחים
שמים במקרר עד ההכנה
הכנת הרוטב..
3 גזרים גדולים חתוכים לרצועות
2 קוביות מקולפות קוביות
5 שיני שום קצוצים
1 תפוח אדמה קוביות
חופן עלי סלרי קצוץ
כ5 עלי שמיר קצוצים
בסיר …
עם 2 כפות שמן
מטגנים את
הבצל והשום להזהבה קלה
מוסיפים את העגבניות
מערבבים כ5 דקות..
מתבלים..
כף פפריקה מתוקה
כפית חוואיג
1/4 כף פלפל שחור
1/4 כף כמון
מערבבים להטמיע את התבלינים
מוסיפים
את הגזרים
ו2 כוסות מים
מגיעים לרתיחה
מכסים ומבשלים כ10 דקות
מוסיפים….
2 כוסות מים רותחים
את תפוח אדמה והאפונה
מעל מסדרים את הקציצות
ומעל מפזרים את הירק
מרטיבים עם כף את הקציצות מהנוזלים בסיר
מכסים ומבשלים 35/40 דקות
בתאבון…