Share with:


בשרי

אופן הכנה

מתחילים עם הרוטב:
1 בצל שלם (אני חתכתי לרצועות גסות)
רבע כוס שמן
1 כוס חומוס (או מושרה,או משימורים)
2 שוקיים עוף לטעם
1 כף כורכום
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
ומים רותחים עד לגובה חצי של הסיר.
מתקנים טעמים במידה וצריך.

אופן ההכנה:
חתכתי את הבצל לרצועות גסות וטיגנתי קלות עם השמן, הוספתי את שוקי העוף וטיגנתי כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
הוספתי את החומוס והתבלינים ועירבבתי ולבסוף הוספתי מים רותחים עד לגובה חצי מהסיר וערבבתי.
מביאים לרתיחה ובינתיים מכינים את הקציצות.

להכנת העיסה של הקציצות:
חצי קילו הודו טחון או עוף טחון
1 בצל מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
1 כף שמן
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות סולת (חד פעמי שקוף)
2 כפות קמח מצה או פרורי לחם
חצי כוס מים
לערבב הכל ביד כמו בצק,
אם נדבק ביד להרטיב ידיים כל הזמן.
העיסה צריכה להיות רכה ולא דביקה אם חסר מים פשוט להרטיב את הידיים ולהמשיך לערבב.

לאחר שכל הרוטב מבעבע להתחיל לגלגל לקציצות עם ידיים רטובות כל הזמן ולשים בסיר.
לבשל כשעה עד לריכוך החומוס.
בדרך כלל מכינים את זה לכבוד שבת,
אז שמים כל הלילה על הפלטה למחרת זה משחים והטעם גן עדן.
יש אפשרות להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה ובצים קשות כמו שאני עשיתי.
את הבצים הכנתי מראש על מנת שלא יתפוצצו במהלך הבישול.

מי שאלרגי לגלוטן להמיר את הסולת לאורז טחון
*אני משרה קילו אורז פרסי במים קרים כשעה ,מסננת ומייבשת היטב ,טוחנת במעבד מזון לא קימחי אלא גרגרים קטנים
ניתן להשתמש בקמח אורז.

שפטה
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

92 מתכונים