Share with:


חלבי

אופן הכנה

קרואסון
בצק שמרים עלים

להכניס לכוס
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/4כוס מים
לערבב ולכסות עם צלחת 8 דקות לתסיסה.

להכניס לקערת המקסר את כל החומרים כולל השמרים להפעילו 10 דקות במהירות איטית.
4 כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה
1/3כוס סוכר
2 חלמונים
כוס חלב
כף ת.וניל
כף גרידת לימון.

לחלק את הבצק ל 2 ולרדד על משטח מקומח עלה בגודל של 30×30 ס"מ, למרוח על כל עלה 100 גרם חמאה ולקפלו כמו מעטפה כך שהחמאה תהיה עטופה בבצק ולא תפרוץ החוצה בשעת הרידוד.
רצוי לחזור על פעולה הרידוד והקיפול 3 פעמים לאחר שהבצק היה בהקפאה 15.
דקות.
אולם את הבצק הזה אין מתפיחים לאחר הכנתו. אלא רק את דברי המאפה (קרואסון)המוכנים לפני אפייתם.יש להתפיחם עד הכפלת נפח הקרואסון, לאחר שתפחו למרוח ביצה ולאפות ב 175 מעלות עד להזהבה.
בהצלחה!

מתכון + סרטון המחשה להכנת קרואסון חמאה_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

65 מתכונים