Share with:


פרווה

אופן הכנה

חומרים:
3.5 כוסות קמח
2 כפיות מלח
1 כוס שמן
1/4 כוס מי ורדים
1/4 1 כוסות מים

אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את הקמח, מלח, והשמן מערבלים עד שהשמן נטמע היטב בקמח ואז מתחילים להוסיף את הנוזלים בהדרגה.
הבצק צריך להיות רך ונעים למגע.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו ״לנוח״ שעתיים.
מחלקים את הבצק ל-4.
כל עבודת הרידוד נעשית עם קורנפלור בלבד.
מרדדים חתיכה מהבצק לעלה דק מאוד ומפדרים אותו בקורנפלור ומניחים בצד, מרדדים עלה שני ומניחים אותו על העלה הראשון ומרדדים את שניהם יחד.
מיישרים שוליים עם סכין ומקפלים כמו רולדה , מקפלים ברוחב 3 סמ׳ 6 קיפולים את הקצה של הבצק ״מדביקים״ במים עם מברשת.
חותכים את הרולדה לחתיכות ברוחב 2 עד 2.5 ס״מ ( תלוי בגודל הסירות שרוצים).
מרדדים כל חתיכה כשהחלק הסגור כלפי הגוף לעלה דק מאוד (מרוב שזה דק ברידוד זה נדבק סביב למערוך וזה בסדר)
מטגנים בשמן עמוק, כשהשמן חם שמים חתיכה בסיר החתיכה שוקעת ברגע שהיא צפה להפוך אותה מיד לצד השני ל5 שניות ואז להצמיד אותה לדופן הסיר עם מזלג זה השלב שבו העלים של השבקיה נפתחים, לא להצמיד חזק כדי לאפשר לעלים להפתח.
ממליצה לעבוד עם חתיכה אחת וברגע שמסיימים לעבור לחתיכה שניה כי זה מיטגן מהר.
לשים במסננת ולטבול בסירופ ולקשט בפיסטוק גרוס .

סירופ:
לשים קילו סוכר בסיר להוסיף מים עד לגובה הסוכר לבשל על הגז עד שהסוכר נמס, להוסיף מיץ מלימון שלם ולהמשיך לבשל כחצי שעה , בודקים מידי פעם אם הסירופ הסמיך מספיק

שבקיה סירות
יפה סונינוספר המתכונים של
מתכון של

יפה סונינו

23 מתכונים