Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים לקציצות:
500 גרם חזה עוף טחון
תפו"א אחד וקישוא אחד מבושלים ומעוכים לפירה
1 בצל גדול מטוגן עם 3 כפות שמן זית
כפית מיונז
ביצה אחת
3 כפות פרורי לחם מתובלים עם שומשום בטעם שום
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
חצי כף מרק עוף
חצי כפית שום גבישי
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזליה קצוצה
מערבבים היטב את הכל יחד ומכניסים למקרר לפחות לשעה לספיגת טעמים.

מצרכים לרוטב:
1 בצל סגול חתוך לרצועות
3 שיני שום קצוצים
חבילת פטריות שמפניון חתוכות לרצועות
1 גמבה חתוכה לרצועות
מלח ופלפל שחור גרוס
כפית פפריקה
מעט כורכום וכמון
כף מרק עוף
כף טריאקי
2 כוסות מים חמים
חופן פטרוזליה קצוצה

אופן הכנת הקציצות:
עם ידיים רטובות מכינים קציצות עגולות ומועכים טיפה.
מטגנים במחבת עם 4 כפות שמן זית על אש נמוכה עד להזהבה משני הצדדים.

אופן הכנת הרוטב:
בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הגמבה ומטגנים כחצי דקה ומוסיפיםמאת הפטריות ממשיכים לטגן עוד חצי דקה ומתבלים בכל התבלינים ומערבבים קלות.
מוסיפים את המים החמים ,מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות שטיגנו וממשיכים לבשל על אש בינונית עד לצימצום הרוטב.
מידיי פעם לנענע את הסיר שהרוטב ירטיב קצת את הקציצות.
5 דקות לפני סיום מוסיפים חופן פטרוזליה קצוצה

קציצות עוף מטוגנות ומבושלות ברוטב מעלף
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

92 מתכונים