Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

מצרכים לבצק / למעטפת:
2 כוסות בורגול דק .
חצי כוס קמח
חצי כוס סולת
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
4 כפות שמן
כפית מרק עוף
מעט מלח

מצרכים למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
100 גרם צנוברים קלויים
2 כפיות בהרט
מעט כוסברה קצוצה
1 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
**מי שאוהב חריף – אז 1 פלפל חריף אדום יבש קצוץ.

אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול במים מהברז למשך שעה כשני סנטימטר מעל לבורגול.
2. לאחר שהבורגול קיבל את המים שהוא צריך, אנחנו סוחטים את הבורגול משארית המים.
3. לבורגול מוסיפים קמח, סולת , אבקת מרק עוף, כורכום, מלח, ואת השמן. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד – אם צריך מוספים מים.
4. נותנים לבצק לנוח בערך חצי שעה כשהוא מכוסה.
5 מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוספים את הבשר והצנוברים וממשכים לטגן עד שהבשר כולו משנה את הצבע.
6. לאחר שהבשר שינה את הצבע ומתפורר טוב, מוספים את הבהרט, הכורכום, המלח, הפלפל והכוסברה. מערבבים ונותנים מנוחה לתערובת.
הכנת הקובה והמילוי:
7. לאחר שנתנו לבצק ולתערובת מנוחה, אנחנו מכינים כדורים מהבצק, ובעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הכדור ומניחים כף ממלית הבשר. סוגרים את הבצק, מגלגלים לצורת קובה ומניחים על מגש.
8. מטגנים את הקובה [בשמן עמוק!] עד לקבלת קובה בגוון זהוב/חום.

מתכוןמתכון

קובה מטוגן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים