Share with:


פרווה

אופן הכנה

ק"ג קמח מנופה
2 כפות סוכר שטוחות
2 כפות שמרים יבשים שטוחות
3כפות שמן זין/אפשר רגיל
600 מ"ל מים
כף מלח שטוחה….

ההכנה :
בקערת המקסר שמים קמח
סוכר… סיבוב במסקר…שמרים..עירבול שוב…
מוסיפים את השמן ומחצית מהמים ומערבלים…
לאחר דקה עירבול מוסיפים את המלח ויתרת המים.. אם חסר עוד מעט מים ניתן להוסיף…
לעבד את הכל יחד עד שנוצר בצק גמיש ונעים…
להמשיך לעבד את הבצק בידיים להרגיש אותו שהוא נעים ??
להטפיח חצי שעה… להוציא אוויר ושוב להתפיח עד להכפלת הנפח…
לחלק ל10/12 חתיכות ללעבד לעיגול ולהניח על משטח מקומח…למנוחה של עשר דקות..
לפתוח כל כדור לצורת פיתה בעובי 1 ס"מ…

לחמם את תחתית הסיר החשמלי על הגז עם מעט שמן ומנגבים..
כשהסיר חם מאוד מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומתחילים…. הפיתות מוכנות מהררר עבודת ידיים זריזה.

פיתות ביתיות
אתי כראדיספר המתכונים של
מתכון של

אתי כראדי

42 מתכונים