Share with:


פרווה

אופן הכנה

מתכון ל20 פיתות 80 גרם

600 גרם קמח לבן מנופה
200 גרם קמח כוסמין
200 גרם קמח מלא
14 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף משפר אפייה
600 גרם מים קרים( אני משתמשת במים של תמי 4)
6 כפות שמן זית

ללוש כל החומרים בקערת המיקסר עם וו לישה 6 דקות במהירות הכי נמוכה,
להוסיף 1 כף מלח כשר(גס)

להמשיך ללוש עוד 6 דקות במהירות איטית.
להעביר הבצק לקערה משומנת.להפוך מיד,כך יהיה משומן מכל צדדיו.לכסות בניילון נצמד,להתפיח כשעה וחצי להכפלת הנפח.
להפוך הבצק למשטח מקומח.ובעזרת חותך בצק לחתוך ל20 חתיכות.לא למשוך ולמתוח עם הידים.חיתוך רק בעזרת סכין.בערך 80 גרם.לכדרר לכדור כל חלק להניח על משטח מקומח,לכסות ולהתפיח חצי שעה,

לרדד כל כדור לפיצה בעזרת מערוך לעובי של חצי ס"מ.
שוב להתפיח חצי שעה מכוסה.

ניתן לאפות על מחבת יבשה חמה על הכיריים.אני אפיתי הפעם על אבן שיש חמה מאוד בתנור,בחום של 240 מעלות.אפיתי כל פעם 6 פיתות שכנותיה על משטח האפייה,איך שמתנפחת להפוך.סה"כ לקח בין 2-4 דקות.
השתמשתי הפעם במשטח מתכת
Fast Krast.
בהצלחה

פיתות כוסמין וקמח מלא
עדנה טפירוספר המתכונים של
מתכון של

עדנה טפירו

49 מתכונים