Share with:


כשר לפסח בשרי

אופן הכנה

שוטפים ומנקים היטב את העוף.

מכינים מילוי:
תלוי בגודל העוף חכמות העופות
המילוי מתאים ל 2 עופות גדולים
רבע קילו שזיף שחור מגולען
רבע קילו מישמש שטוף חתוך לחצאים
רבע קילו שקד מולבן מטוגן
שתי קילו בצל סגול פרוס דק דק
100 גרם צנוברים קלויים על מחבת
5-6 תמרים מגולענים
חצי כוס שמן זית
כף שטוחה מלח
כפית פלפל לבן
כפית קינמון
גרידת תפוז שלם
כף כמון

לאדות את הבצל עם השמן ביחד עד לשקיפות מלאה להוסיף את כל המרכיבים לערבב לבשל על אש נמוכה עד שכל החומרים מתמזגים מצננים מעט וממלאים את העופות
תופרים את העוף קושרים את הרגליים ומכינים את המרינדה כ** מיץ תפוזים כפית כורכום כפית פלפל שחור גרוס גס חופן פטרוזיליה יבשה כף פפריקה מתוקה חצי כוס שמן זית מערבבים הכל מורחים את העופות בנדיבות מניחים בתבנית מוסיפים קליפת תפוז מקל קינמון חצי כוס מים ומכניסים לתנור 200 מעלות למשך שעה וחצי שעתיים.
למי שאוכל קטניות אפשר להוסיף כוב אורז מאוד
לערבב ביחד ולמלא את העוף.