Share with:


בשרי

אופן הכנה

חבילה תחתיות ארטישוק קפוא של סנפרוסט או כל חברה אחרת
1 גמבה חתוכה
1 גבעול סלרי קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
חצי קופסא קטנה(100 גר') רסק עגבניות

לתערובת הבשר:
300 גר' בשר טחון טרי –אפשר לערבב הודו ובקר
פטרוזליה קצוצה
1 בצל מגורד בפומפייה
תפו"א קטן מגורד בפומפייה
1 ביצה
מלח פלפל שחור כפית ראס אל חנות

בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה וממלאים את תחתיות הארטישוק

ישנה אפשרות להרתיח מעט את הארטישוק עם לימון לריכוך ואז למלא.

לטבול את הארטישוק הממולא בקמח ולאחר מכן בביצה ולטגן,בסיום להניח בצד.
בסיר לטגן את השום מעט להוסיף את הגמבה והסלרי ולהמשיך לאדות כ-5 דקות
להוסיף את הרסק עגבניות וכ-2 כוסות מים חמים

לתבל בכף פפריקה מתוקה,חצי כף פפריקה חריפה,כפית כמון,חצי כפית כורכום,מלח פלפל שחור לטעמכם,כף שטוחה אבקת מרק עוף,להוסיף חתיכות לימון כבוש.לסדר בסיר את הארטישוק שטיגנו ואם חסר מים להוסיף.להביא לרתיחה לבשל עם מכסה סגור על להבה נמוכה,מדי פעם לנער את הסיר (לא לערבב עם כף

ארטישוק ממולא בשר עם גרגירי חומוס
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים