Share with:


חלבי

אופן הכנה

אחת העוגות המרשימות והטעימות שאני מכירה 😍
כל כך מיוחדת ולא מספיק נפוצה בבתי קפה בארץ, שחובה להכין בבית!
מדובר בעוגה בחושה עשירה מאוד שלא מרגישים שהיא בחושה מרוב שהיא מיוחדת, ובשכבות וציפוי של קרם גבינה עשיר!
השילוב בין הקרם לעוגה מייצר ביס שהוא תענוג צרוף. זאת לא עוגה למי שחוסך קלוריות – זו עוגה עשירה שכל חתיכה ממנה מלאה בכל טוב.

המתכון וכל הטיפים להצלחה כאן 👇

תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie

מצרכים לעוגה (קוטר 22):

  • 300 גרם קמח
  • 20 גרם קקאו
  • כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 350 גרם סוכר
  • 2 ביצים L
  • 120 מ"ל שמן
  • צבע מאכל אדום ג'ל
  • מעט תמצית וניל
  • כפית חומץ רגיל
  • 340 מ"ל ריוויון (לא ניתן לוותר עליו או להחליף במשהו אחר)

אופן הכנה:

  1. מכינים את היבשים בקערה: מנפים קמח וקקאו, מערבבים עם סודה לשתייה ומלח ומניחים בצד.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים לקרם את החמאה והסוכר במשך 3 דקות. מנקים את הדפנות מדי פעם כדי שהקרם יהיה במרכז ולא יתרכז בצדדים.
  3. מוסיפים את הביצים אחת כל פעם ומעבדים עד להטמעה מוחלטת
  4. מוסיפים שמן ואז צבע מאכל. לא לשים הרבה צבע מאכל כי הקקאו יכהה את הצבע. תכוונו לאדום מאוד עדין בשלב הזה.
  5. לבסוף מוסיפים חומץ ותמצית וניל.
  6. עוצרים המיקסר, מביאים לתבנית משומנת היטב/עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה. עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
    נותנים לעוגה להצטנן לחלוטין. לפחות כמה שעות טובות עם עדיפות ללילה במקרר.

מצרכים לקרם גבינה:

  • 350 גרם גבינת שמנת 30%
  • 175 גרם חמאה רכה
  • 300 גרם אבקת סוכר
  • מעט תמצית וניל

אופן הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה לעבד את השמנת עד שהיא חלקה וקרמית. להוסיף חמאה ולעבד עוד קצת. להוסיף אבקת סוכר ותמצית וניל ולעבד עד לאיחוד.

הרכבה:

  1. מיישרים עם סכין בזהירות את החלק העליון של העוגה כדי שתהיה ישרה לציפוי.
  2. חותכים את העוגה באמצע לשתי שכבות. אפשר גם ל3 אם רוצים, אבל לקחת בחשבון שהחתיכות יהיו יותר דקות וצריך להזהר מאוד שהעוגה לא תתפרק.
  3. מורחים בנדיבות קרם על השכבה התחתונה ומכסים עם השכבה העליונה.
  4. מצפים את כל העוגה בקרם גבינה מלמעלה ומהצדדים.
  5. אפשר לקשט במעט זילוף של הקרם מלמעלה.
  6. עוד אופציה לקישוט זה מה שאני עשיתי: טחנתי לפירורים את העוגה שנשארה מיישור החלק העליון ואת הפירורים הדבקתי על הקרם מסביב לעוגה.

תהנו וקשטו כיד הדמיון!
אוהבת ❤️

עוגת רד וולווט_מדלן אביב
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים