Share with:


טבעוני

אופן הכנה

ממה שהיה בבית – שלי

למרק:
2 בצלים גדולים קצוצים – מזהיבים עם כף שמן ומוסיפים מעט מים בהדרגה כדי שלא יישרף, מוסיפים:
כוס אפונה יבשה – שטופה היטב (כוס של 240 מ"ל)
1/2 כוס גריסי פנינה – שטופים היטב
1/2 כוס עדשים כתומות – שטופות היטב

*מבשלים במים עד לריכוך הקיטניות כ-40 דקות על להבה נמוכה,
מוסיפים:
2-3 גזרים – קוביות קטנות
2 תפוחי אדמה בינוניים – קוביות קטנות
בטטה בינונית -קוביות קטנות
2-3 שיני שום מעוך וקצוץ (אני הוספתי שום אפוי קצוץ)
חתיכת דלעת – לקוביות קטנות (את הדלעת והבטטה אפשר להוסיף לקראת הסוף)

מוסיפים:
מים רותחים במידת הצורך, לקראת הסוף מוסיפים את
הירק הקצוץ
חופן פטרוזיליה,
חופן קטן כוסברה
חופן קטן שמיר
2 גבעולי סלרי אמריקאי כולל העלים.

מתבלים:
מלח גס,
פלפל שחור,
כורכום,
מעט מרק בטעם עוף,
מעט פפריקה חריפה,
מעט כוסברה יבשה גרוסה.
2 גבעולי ועלי סלרי

*מבשלים על להבה נמוכה עד שכל הירקות רכים, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך..

בתיאבון.

מרק אפונה_גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים