Share with:


אופן הכנה

למי אין דמעות בעניים כשהוא רואה את המרק הזה?
כשאני מכין או טועם את המרק הזה אני נזכר ישר בילדות שלי בחורף כשהאבא האלג'ירי שלי היה מכין לנו את המרק הזה כשחזרנו מבית הספר,
אבא זה בשבילך באהבה גדולה

מצרכים:
1כוס סולת
חצי כפית כורכום
1 פלפל שאטה יבש
5 שיני שום כתושות
2 ליטר של מים
1.5 כפות מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל בסוף לפי הטעם.
3 כפות שמן

אופן ההכנה:
1. בסיר גדול אנחנו מכנסים את המים עם השום ,הכוסברה ,הפלפל שאטה, התבלינים ומרק העוף והשמן.
2. מרתיחים את המים
3. כשהמים רותחים מוספים בהדרגה את הסולת ומערבבים תך כדי שלא יהיו גושים.
4. לאחר שכל הסולת שלנו בסיר , מבשלים את המרק עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב והמרק מוכן.
5. חייב להגיש את המרק חם מאוד .
מומלץ להגיש עם חצי לימון בצד למי שאוהב. והמון קרוטונים

*** מי שרוצה את המרק שלו כתום מסיף פפריקה או זעפרן
אם המרק סמיך מידי מוספים מים רותחים ומתקנים טעמים

מרק סולת צפון אפריקאי / לחשו_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים