/קרדיט לסיגלית ימין
מצרכים ,
לבצק
4 כוסות קמח
כף מלח
כף סוכר
כף שמן
כף חומץ
כוס שמן לכיסוי הבצק
כוס ורבע מים פושרים אם צריך מוסיפים עוד טיפה
למלית
חמש תפוחי אדמה מבושל
שני בצלים גדולים קצוץ
שמן זית ,בערך רבע כוס אם צריך מוסיפים,
חצי צרור פטרוזיליה ,קצוץ
ביצה אחת
שומשום
להבריש על
הבורקס
תבלינים
פלפל שחור
מלח לפי הטעם
אגוז מוסקאט מי שלא אוהבת לא חובה
אופן ההכנה
את התפוחי אדמה לשים בסיר לכסות במים לבשל עד שהתפוחי אדמה מבושל ,בעזרת מזלג מועכים לפירה
לטגן בצל עד
אזהבה להוסיף לפירה, להוסיף את הפטרוזיליה ,תבלינים לפי הטעם מערבבים טועמים מוסיפים חלבון אחד ואת החלמון נשמור בצד להבריש אחר כך על הבורקס ,מניחים בצד מכינים את הבצק בקערת המיקסר שמים קמח סוכר מים מערבבים מוסיפים שמן חמץ ומלח מתחילים ללוש לבצק רך ונעים שבע דקות מחלקים את הבצק לתשע חלקים שווים כדררו כל חתיכת בצק לעגול ,מנחים בתבנית יוצקים שמן מעל לכיסוי הבצק מנכים בצד למנוחה של שעה וחצי כעבור שעה וחצי פתחו כל כדור על משטח משומן. בעזרת הידיים עד שקיפות מלאו במילית וגלגלו בעזרת מתיחה ,וצרו צורת שבלול להבריש את החלמון לפזר שומשום
לאפות על חום 180 מעלות40 דקות עד הזהבה לבדוק כל אחת והתנור שלה
,בתיאבון