Share with:


חלבי

אופן הכנה

כל מה שרץ ברשת בימים האחרונים זה מתכונים לאוזני המן מתוקות או מלוחות. אז קבלו את המתכון שלי לאוזני המן מלוחות במילוי גבינות ופטריות. בצק פריך מתובל ומילוי שקשה לעמוד בפניו.
יאמי כבר אמרתי? 😋

תעקבו גם באינסטגרם:

https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

לבצק הפריך הכי פשוט והכי קל לעבודה: (מספיק ל-15 אוזני המן)
– 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
– 150 גרם קמח
– ביצה 1 בגודל L
– תבלינים: צילי גרוס, עשבי תיבול, מלח (שימו תבלינים לפי הטעם, זה מה שאני בחרתי לשים).

אופן הכנה:
1. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה לפירורים חמאה, תבלינים וקמח. בודקים שאין גושי חמאה. אם עדיין יש גושים – להמשיך עד שייעלמו.
2. מוסיפים את הביצה כשהמיקסר על מהירות נמוכה רק עד לאיחוד החומרים וקבלת בצק.
3. מעבדים את הבצק לעיגול, עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.

מלית גבינות ופטריות:
– חצי סלסילת פטריות טריות
– חצי מיכל שמנת חמוצה 15%
– חופן גבינה צהובה מגורדת
– אפשר להוסיף מעט גבינה בולגרית/צפתית (לא חייב)
– ביצה L
– 2 כפות קמח
– 2 כפות פירורי לחם
– תבלינים לפי הטעם

אופן הכנה:
1. קוצצים פטריות ומטגנים בכף שמן.
2. מערבבים שמנת חמוצה בקערה עם הגבינות והביצה. מוסיפים את הפטריות. מוסיפים את הקמח ופירורי הלחם ומתבלים לפי הטעם.
3. מרדדים את הבצק שלנו לעובי 3 מ"מ או קצת יותר עבה עם אוהבים, קורצים עיגולים ומניחים מעט מלית במרכז כל עיגול. סוגרים לצורת אוזן המן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות בין 20 דקות לחצי שעה – עד שהם משחימים מעט.

בתיאבון ופורים שמח לכולם 😍😍

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות ופטריות
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים