Share with:


חלבי

אופן הכנה

חומרים הדרושים לבצק:
3 כפות שמן זית
160 מ"ל מים= 1 כוס
2 כוסות קמח
כף מלח

אופן ההכנה
1)מנפים את הקמח בקערה ומערבבים יחד עם המלח
2)יוצרים גומה בקמח ושופכים את השמן והמים ומתחילים לעבוד במהירות
ואם חסר קמח אפשר להוסיף
3)ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד וחלק
וממשיכים ללוש לעוד 10 דק
4)עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר
לשעהעד להכנת המילוי

חומרים למילוי:
2 בטטות מבושלות ומרוסקות
25 גרם חמאה רכה= 2כפות
1 כפית שטוחה מלח
2 כפות שום כתוש
1/2 כפי אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית דבש

אופן ההכנה
1)מקלפים את הבטטות ומבשלים עד לקבלת פירה
2) מוסיפים את החמאה שהם עוד חמות
3) מוסיפים את שאר הדברים ומערבבים ומכניסים למקרר ❄

חיתוך הרביולי
מרדדים את הבצק לעובי של 3 או 4 ס"מ במכונת פסטה ומי שאין אז אפשר מערוך
חותכים את הבצק לריבועים
או כל צורה שעולה לכם לראש , ושמים במרכז קצת מילוי מכסים לעוד שכבת בצק ומהדקים בעזרת מזלג ליצור סגירת של הבצק,אני השתמשתי בגלגלת שיניים

אופן בישול הרביולי
1)מרתיחים מים עם מלח
ומניחים את ברביולי בסיר ומבשלים כ 5 דקות עד שהם צפים
2) מסננים ושמים בצד

חומרים הדרושים לרוטב שמנת
50 גרם חמאה
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלה
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כף אבקת בצל
2 כפות אבקת פטריות
2 כפות אבקת גבינה פרמזן

הכנת רוטב שמנת
1)שמים בסיר קטן את
החמאה עד שהיא נמסה

2)שופכים את השמנת והחלב וכל ושאר החומרים בלבד את הגבינה ,אותה מכניסים בסוף ומבשלים תוך כדי עירבוב עד לקבלת רוטב חלק וללא גושים
3) שמים את הרביולי בתבנית ושופכים את הרוטב ומגישים

רביולי בטטה ברוטב שמנת_מתכון זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים