Share with:


פרווה

אופן הכנה

 

מאכל של צפון אפריקה
עדיף לטגן למרות שאפשר לאפות אבל אפייה זה לא משמנה!!!!

מצרכים:
1 קילו קמח רגיל
חצי כוס סולת
10 גרם שמרים
2 כפות סוכר
1כף מלח
3.5 כוסות מים פושרים – כוס רגילה! ( את המים לאט לאט)
תערובת המילוי: פיסטוקים , שקדים , אגוזים, טחונים מעורבבים עם 50 גרם חמאה מומסת.

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל החומרים , ולאט לאט מוספים את המים עד שנוצר לנו בצק רך ומעט דביק.
2. מתפחים בערך שעה.
3. לאחר ההתפחה קורצים 14 כדורים קטנים משמנים אותם ונותנים להם מנוחה של 15 דקות נוספות.
4. פותחים כל כדור לעלה בעזרת שמן (בדיוק כמו במופלטה).
5. במרכז מניחים מהתערובת ומקפלים כמו מעטפה של מכתב, ואז לקפל לשניים את הבצק ונוצר בסופו של דבר מנות מרובעות קטנות .
6. את הבצק לרדד דק או לחצים עם היד על הבצק ומשטחים מעט ושומרים על הצורה, ונותנים מנוחה של 2דקות.
7. מטגנים במחבת עם חמאה 4 דקות מכל צד או עד שיזהיבו יפה
8. מגישים עם תה ונענה .או שיבא.

הערות.:
אפשר בלי מילוי בכלל
אפשר למלות רק חמאה
אפשר גבינה קשה.

מתכוןמתכון

מֲשֲמֲנָה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים