Share with:


בשרי

אופן הכנה

מתכון שקיבלתי מחבר מקסים עובד בכיר בבית מלון יוקרתי באילת..כדאי לנסות לשבת.
(התמונות לא מוצלחות, אבל הטעם משובח…)
רכיבים:
נתח בשר בקר כ-1.5-2 קילו [ליד הצלעות מס’ – 2] או שריר(מוזה)
3 בצלים – חתוכים גס
4-5 שיני שום
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר לשלב גם עם חריפה ]
פלפל שחור גרוס טרי
גרידה מלימון אחד
1/2 כפית קימל – שלם
3/4 כוס יין אדום יבש
2 עלי דפנה
1/2 כפית אב’ פלפל אנגלי, כפית כוסברה יבשה
כף אב’ מרק בצל
כף גדושה של רסק עגבניות מוטי
אני מבשלת את נתח הבשר בשלמותו בסיר לחץ, מכסים במים מוסיפת, גזר, בצל חתוך גס, 2 עלי דפנה וכ-4 גרגרי פלפל אנגלי שלמים, שן שום – מבשלים בסיר לחץ סגור מרגע רתיחה כ-45-50 דקות (תלוי בגודל הנתח שבוחרים)ויש לנו גם ציר לרוטב.(מוציאים את הבשר מהנוזלים ומשהים לילה במקרר להתייצבות, גם קל יותר לפרוס, את הציר מסננים)
יש המעדיפים לטגן את קוביות הבשר עד להשחמתם, ללא שימוש בסיר לחץ, השיטה שלי מהירה יותר ומפחיתה בזמן ובכמויות השמן.
בסיר סוטאז’ בנפרד/או למחרת, מזהיבים את הבצל במעט שמן משחימים מעט, מוסיפים שום, מעט מים, רסק עגבניות, פפריקה מתוקה ומעט חריפה, פלפל שחור טרי, גרידת לימון, קימל, יין, עליי דפנה, פלפל אנגלי, מעט אב’ מרק בצל, מוסיפים קוביות הבשר שחתכנו מהנתח או מהמטוגנות לרוטב, מכסים את הסיר, עדיף לאפות בתנור ב-170 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים…..יוצא חום שוקולד, רך מאוד וטעים במיוחד.

גולש הונגרי  טעים ברמות על_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים