Share with:


בשרי

אופן הכנה

לשון טריה בערך קילו וחצי…לבשל במים. בערך שעה. . כמה עלי דפנה.. מעט פלפל אנגלי
להוציא מהסיר את הלשון ולקלוף אותה.
לשים בשקית נילון ולהכניס למקפיא. כך כשהיא חצי קפואה יותר קל לפרוס לפרוסות יפות. …
בסיר רחב לא של מרק.. לפרוס פרוסות עבות של 3 בצלים .ולטגן בשמן. לאט לאט להוסיף. 3 קרשות חתוכות גס. גזר חתוך חתיכות גדולות.. ראש סלרי חתוך ..ראש פטרוזיליה חתוך גס .שומר. ..קסביה.. אפשר כל ירקות שורש. ומה שאוהבים. כל ירק מוסיף טעם 3 עלי דפנה פלפל אנגלי. .
לא לשכוח הכל תוך כדי ערבוב. ועל להבה גבוהה
הירקות מקבלים צריבה וזה נותן את הטעם לתבשיל..
אחרי שהירקות קיבלו צריבה יפה להוסיף מלח אפשר מי שאוהב מעט אב' מרק עוף . לסדר את פרוסות הלשון
להוסיף מים רותחים עד מעל הלשון. ולבשל. מי שאוהב יותר צבע להוסיף כורכום או פפריקה אדומה טובה בזמן צלית הירקות.
ברגע שמתחיל לרתוח .. להנמיך להבה. .
לבשל לאט לאט עד שהמים. מצטמצמים. והרוטב מסמיך מעט. והירקות נימוחים.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן

לשון עם ירקות שורש_מתכון של לאה בוארון
לאה בוארוןספר המתכונים של
מתכון של

לאה בוארון

50 מתכונים