Share with:


בשרי

אופן הכנה

כמה כיף שיש סיר כזה על שולחן החג
אם נשאר בשר עושים כדורי בשר ומכניסים גם לסיר עם הרוטב
מי שרוצה יכול להוסיף מעט אורז מוכן לתערובת הבשר.
מי שרוצה יכול את הקציצה לצפות בקמח ואחר כך בביצה ואז לטגן בשמן עמוק ואז לבשל בסיר עם הרוטב …אפשר גם כך. אני בחרתי לא לטגן

מצרכים:
1 שקית תחתיות ארטישוק
500 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק.
מעט כוסברה קצוצה
רבע כפית בהרט לקציצות
2 כפות פרורי לחם
1 ביצה
מעט מלח
מעט פלפל
לרוטב: – מי שרוצה יכול להוסיף שקית אפונה ירוקה לרוטב
2 בצלים קצוצים דק
2 גיבעולי סלרי קצוצים
מעט כוסברה קצוצה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
5 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית מרק עוף
2 כוסות מים
1 כף רסק עגבניות
1 שקית אפונה מי שרוצה

אופן ההכנה הרוטב:
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוספים את כל חומרי הרוטב ולבשל עד רתיחה
אופן הכנת המנה:
1 לערבב את כל חומרי תערובת הבשר לתערובת אחידה.
2. שוטפים טוב את תחתיות הארטישוק ומפשירים אותם .
3. מתערובת הבשר יוצרים קציצה נדיבה ביותר ודוחסים לתוך תחתית הארטישוק ומהדקים טוב טוב.
4. את התחתיות מניחים בסיר עם הרוטב החם , כשהבשר כלפי מעלה.
5. אם צריך עוד מים מוספים אבל לא לעבור את גובה הקציצה.
6. מבשלים על אש בינונית קטנה כשעה עם סיר מכוסה, כשהתחתיות רכות זה מוכן

תחתיות ארטישוק ממולאות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים