Share with:


בשרי

אופן הכנה

תבשיל קציצות וירקות בשכבות
וזה טעים טעים, טעים.

לקציצות:
400 גרם בקר טחון + 250 גרם חזה עוף טחון בצל גדול קצוץ דק – אפשר במעבד מזון בפולסים קישוא בינוני – מגורר דק וסחוט (מרכך את הקציצות)
ביצה שלמה
3 כפות קמח חומוס/ או קמח מצה/ או פירורי לחם
מלח, פלפל, כוסברה יבשה טחונה, מרק עוף
קורט קינמון
2-3 שיני שום כתושות 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (יוצר קציצות מאוד אווריריות)
תוספת ירקות לרוטב כמה תפו"א קלופים ופרוסים או קוביות (תפוחי האדמה מקבלים טעם נפלא, אצלי לא נשאר פירור…חחח)
2 חצילים קלופים פרוסים לאורכם בעובי של 1-1.5 ס"מ (מניחים על נייר אפייה עם מעט תרסיס שמן בגריל התנור, מזהיבים והופכים באותו אופן.) אפשר גם לטגן
4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות.

לרוטב:
קופסת עגבניות של mutti + כף רסק עגבניות של מוטי 2-3 – עגבניות בשלות מגוררות גס (תוספת עגבנייה טרייה משפר בהרבה את הטעם)
מלח, פלפל
שיני שום מעוכות ופרוסות – כמה שאוהבים (הוספתי כ-6-7 שיניים מעוכות וקצוצות)
פלפל אנגלי, מעט כורכום
*כפית כוסברה יבשה
רצוי ללוש היטב את הבשר על כל מרכיביו, לסגור ולהניח לכמה שעות במקרר, עד לילה

אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הקציצות ומשהים למנוחה במקרר.
בסיר שטוח (סוטאז') מזהיבים את הבצל, מטגנים את פרוסות תפו"א ומניחים על נייר סופג.
מטגנים את הקציצות ומוציאים באותו אופן על נייר סופג.
מסדרים בסיר – סוטאז' את הבצל, את תפו"א, החצילים, מוזגים מים רותחים, מתבלים, מערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב, טועמים ומשפרים טעמים, ביניהם מניחים את הקציצות, ומעל את העגבניות, מטלטלים את הסיר מצד לצד, שוב טועמים ובמידת הצורך משפרים תיבול, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מבשלים כ-1/2 שעה נוספת.. ונהנים ברמות על.

תבשיל קציצות נפלאות ברוטב עשיר של חצילים, עגבניות ותפוחי אדמה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים