Share with:


בשרי

אופן הכנה

יש מתכונים שהם נוסטלגיה וזה אחד מהם, תספרו לי על זיכרון וטעם מהבית שלכם לתבשיל הזה .
חברים בחורף הוא טרי בשוק !!!!
את החרשוף מוצאים בחורף בשווקים
המון עבודה על הקילוף וחייב כפפות לידיים כי אם לא הידיים משחירות, אבל שווה כל דקה, חשוב לקנות את החרשוף רק בעונה.
אפשר עם קציצות דגים או עם חלקי עוף

מצרכים:
1 ק"ג חרשוף
1 קופסת זיתים ירוקים מגולענים
1 קילו בשר שעבר הרתחה וחתוך לקוביות
2 תפו"א חתוך לקוביות בינוניות
1 בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1 כף מרק עוף
צרור כוסברה
כף פפריקה
כפית כורכום
כפית מלח
1 כף שמן
2 כוס מים
חצי לימון.

אופן הכנה:
1. מנקים את החרשוף היטב, חותכים לחתיכות של 5-7 ס"מ ומרתיחים כשעה עם הזיתים ולימון.
2. שופכים את המים של הזיתים והחרשוף ומסננים
3. מניחים בסיר את הזיתים והחרשוף והתפו"א והשום , מעליו את קוביות הבשר , הבצל הקצוץ והכוסברה.
4. מתבלים בפפריקה, כורכום ומלח ופלפל והמרק עוף, מוסיפים שמן ומים. ( אם צריך מוספים מים)
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהבשר רך מוכן.
6. להגיש עם אורז..

בשר עם חרשוף_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים