Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)

המצרכים:

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
3 חצילים פרוסים מטוגנים
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות 1×1 ס"מ (לטגן)
30 גרם קוביות קטנטנות של אלייה שומן כבש (לא חובה) לטגן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים פרוסים וחצויים
2 עגבניות חתוכות לקוביות

שמן לטיגון

ההכנה:

להכניס לקערה את גרגירי החומוס.

לפזר מלח על החצילים ולייבש אותם.

לחמם שמן, לטגן את החצילים עד להזהבה.. ולהניח בצד

לטגן את קוביות החזה עוף ושומן הכבש.. ולהוסיף לקערה עם החומוס..
לטגן את הבצל עד הזהבה ולהוסיף לקערה עם החומוס..
לתבל ולערבב היטב..

לחמם בסיר נמוך ורחב שמן זית ולטגן טבעות בצל חצויות ..להניח מעל הבצל פרוסות חצילים
ומעל החציל לשים חצי כמות מתערובת החומוס ולכסות עם קוביות עגבניות ומעל פרוסות חציל מטוגנות
ועוד שיכבה של תערובת חומוס ומעל קוביות עגבניה ושיכבת חציל על העגבניה..
לפזר מעל מעט כוסברה ופטרוזיליה קצוצים…

לשים בקערית 2 כוסות מים עם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית פפריקה מתוקה
ומלח לפי הטעם לערבב היטב ולשפוך מעל ברניה..
לבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי או עד שהנוזלים מצטמצמים.

תהנו…

כל הזכויות שמורות C