Share with:


פרווה

אופן הכנה

את הלחם הזה מכינים ברוב מדינות אפריקה מתימן ומרוקו ואריתריאה ועד אתיופיה ועוד… וכל מדינה נתנה לזה שם אחר

מצרכים:
חצי קילו קמח
3/4 כוס סולת ( כוס חד פעמית שתיה קרה )
כף שמרים
כף סוכר
מעט מלח
5 כוסות מים ( כוס חד פעמית שתיה קרה )

אופן ההכנה:
1. אל קערה מכנסים את הסולת .הקמח, השמרים .והסוכר ומערבבים עם מטרפה .
2. לאחר מכן את 5 כוסות המים בזילוף עדין ואז את המלח , נמשיך לערבב כ- 20-30 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה .
3. מכסים במגבת מטבח נקיה ומניחים בצד במקום חמים למשך 20 – 30 דקות, .
4. מחממים מחבת טפלון קטנה על אש בינונית גבוהה . ומערבבים שוב את הבלילה טוב, משמנים את המחבת עם נייר ספוג במעט שמן ומנגבים רק לפעם הראשונה, ואז יוצקים מצקת קטנה מלאה בבלילה לתוך המחבת כמו שעושים בפנקייק.
5. מבשלים על צד אחד במשך 1-2 דקות, עד שהבועות צצות ומבושלות עד הסוף. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד מתחת למגבת נקיות כדי לשמור על חום .
6. חוזרים כך עד שנגמרת הבלילה
******פעם במרוקו היו אופים את הבריר על בלטה חמה
הערה:
מי שרוצה חום מוסיף קקאו לתערובת

מתכוןמתכון

ברייר / חרינגו=הפנקייק של המרוקאים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים