Share with:


פרווה

אופן הכנה

הגעתי למלון לאונרדו טבריה לשפית קונדיטורית Eti Altwil
ובשבילכם המתכון למאפה האגדי חם חם

מצרכים:
1 קילו קמח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים – אם צריך מוספים

החומרים לסירופ:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
מרתיחים את המים עם הסוכר למשך לפחות כ- 15 דקות. לקראת הסוף מוסיפים לימון סחוט

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים יחד ואת המים והשמן מזלפים לאט לאט לתוך הקערה בזמן הלישה עד שנוצר בצק נעים ונוח למגע. ( לישה של 10-15 דקות )
2. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך שעה.
3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק, ויוצרים צורות עם סכין או גלגל פיצה.
4. את הצורות מנחים על משטח העבודה ומכסים במגבת ומשאירים את זה כך כשעה.
5. מחממים את השמן בסיר עמוק,
6. מתגנים את הצורות שעשינו משני הצדדים עד שכל צד מזהיב, הבצק מתנפח במהלך הטיגון.
7. לאחר שהמאפה שלנו הזהיב משני הצדדים, מעבירים לנייר סופג.
8. טובלים בסירופ לכמה שניות ומנחים על צלחת ההגשה.

מתכוןמתכון

חם חם_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים