Share with:


פרווה

אופן הכנה

#דע מאין באת ולאן #אתה הולך..
שאתה יודע לשמר את השורשים שלך ..
את הטעמים והמנהגים מהבית שממנו באת אתה בעצם מעביר את שושלת אבותייך הלאה..❤️
ואני בכל מתכון ומתכון מביא את הבית המרוקאי ה"חם" שבו גדלתי…
גדלתי בשדרות בעיר הדרומית והכי "נוצצת" שיש 🔝🔝
עם האנשים הכי "חמים" שיש🔝
גדלנו על ערכים וכבוד וגם שלא היה לנו שום דבר נהנינו מילדות פשוטה גם אם לעיתים היינו מבלים שעות במקלטים..
אני אוהב את העיר שבה גדלתי ומוקיר לה את ילדותי ונעוריי..
אני מסתובב בעיר ומרגיש שכולם פה משפחה אחת גדולה..
אוהבים לעזור כששומעים שמישהי/ו בצרה..
אוהבים לתרום לכל נזקק וחסר ישע..
והכי אוהבים פה את המתכונים שאני מעלה כי אני מצליח להחזיר אותם #לילדות של פעם#..
עם הסיפורים איי שם על מלך מרוקו…
ואיך כולם היו משרתיו עוזריו או סתם היו מסתובבים בחצר המלך.. 👑
ואין דבר כזה בבית מרוקאי שלא תשמע על קרוב משפחה שהיה יד ימינו של המלך…👑
אבל זו העיר שממנה באתי וזה הבית שבו גדלתי וזה אני שנהנה להעביר את זה הלאה..
ובעיקר להביא לכם/כן את טעם ילדותי במתכונים הכי #מרוקאיים שיש…
#נוסטלגיה_של_ילדות
קבלו אותו😊😊😊

מתכון לספינג / ספינג'ה.
וכן חברים רק במתכון שלי חייב ביצה!!!!!!!!!!!!!!

החומרים:
חצי קילו קמח ( 500 גרם)
1 כף שטוחה של שמרים יבשים.
1 ביצה
1 כף סוכר
2 כפות ערק – וכן חייב את הערק !!!!!!!!
1/2 כפית מלח
1 כף שמן
1 ושלוש רבעים כוסות מים פושרים.

לסירופ:
2 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
מיץ מלימון אחד

הכנת הסירופ:
מכנסים לסיר מים וסוכר ומבשלים על אש קטנה, הסוכר נמס והתערובת שקופה, ממשכים לבשל עד שהסירופ מסמיך,
מסרים מהאש ומוסיפים את הדבש והלימון.

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים את הקמח השמרים והסוכר ביחד.
2. מוספים את שאר החומרים ובהדרגה להוסיף כוס וחצי מים, נותנים למיקסר לעבו ואם צריך מוספים עוד מים עד שהבצק רך ודומה מאוד לבצק רבוך של פחזניות.
3. לאחר שהבצק מוכן מכסים את הקערה ונותנים לבצק מנוחה להתפחה בערך שעה.
4. אחרי שעה של התפחה יש להכניס שוב את הקערה עם הבצק למיקסר ל5 דקות ערבוב, ושוב לתת לבצק לנוח 20 דקות ולהתפחה.
5. עם ידיים רטובות לקחת גוש לפתוח ביד ולעשות חור ולטגן בשמן עמוק (אם רוצים צורה סימטרית אז קורצים עיגול עם חור במרכז ומטגנים)
6. לאחר הטיגון טובלים את הספינג בסירופ או בסוכר . אפשר גם סוכריות קטנות צבעוניות.

*** הערק מונע ספיגה של השמן בספינג

ספינג / ספינג'ה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים