Share with:


פרווה

אופן הכנה

לבצק
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים טריים (כף שטוחה)
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 ביצים לארג'
3 כפות שמן
2 כפיות קוניאק או ברנדי או ערק
כוס מים פושרים פלוס מינוס
מעט ווניל.
שמן עמוק לטיגון.

סוכר לעיטור.
הכל למיקסר, בבת אחת :))
ללוש את כל המרכיבים ביחד לבצק רך וחלק
שמן את הבצק הייטב מכל הכיוונים ולכסות להתפחה של שעה וחצי.
בתום ההתפחה מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ.
קורצים עיגולים בקוטר הרצוי,
מעצבים לכדורים ומשהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות נוספות עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
מחממים שמן
מטגנים 2-3 דקות מכל צד
וישר מעבירים מהשמן לקערת הסוכר.
מילוי קרם ווניל
או ריבה או כל מה שאוהבים
לא חייב מילוי :))

מתכוןמתכון