Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

1 קילו קמח לבן…
50 גרם שימרית
200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה
250 מ"ל חלב / מיץ תפוזים
4 ביצים
כפית של גרדת לימון
200 גרם סוכר
1 כפית תמצית או משחת וניל
1/2 כפית מלח

למלית:
750 גרם ממרח שוקולד נוטלה
150 גרם עוגיות חמאה טחונות במעבד מזון
1 כף קורנפלור
מערבבים יחד לתערובת אחידה ומורחים

הערה: אפשר גם , ריבה, ממרח חלבה, ממרח קינמון. מחית תפוחים. ממרח לוטוס.
מחית פירות יער, מחית פרג וכל מה שאתם אוהבים

סירופ לזיגוג:
100 מ"ל מים
100 גר' סוכר לבן
2 כפות דבש

אופן הכנת הסירופ:
מצמצמים על הגז עד שהסוכר נמס

אופן ההכנה
1. מכנסים למיקסר את הקמח הסוכר והשמרים ומערבבים עם וו לישה.
2. מוזגים גם את החלב ואחר כך את החמאה המומסת ואת הביצים והוניל וגרדת הלימון.
3. ממשכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד ויפה.(בערך 12 דקות)
4. כמו בכל בצק שמרים, את המלח תמיד בסוף, נוסיף את המלח עכשיו לבצק, ונמשיך ללוש את
הבצק עוד 10 דקות כך שהמלח יכנס טוב לבצק.
5. נותנים לבצק לעבור תפיחה בקערה כשהיא מכוסה בניילון נצמד כ- שעה ועשרים או עד שהבצק הכפיל את הגודל שלו…בחורף גם שעתיים.
6. לאחר ההתפחה , מוצאים את הבצק מהקערה ומורדים לו את האוויר ע"י לחיצות על הבצק.
7. לחלקים את הבצק ל4 כדורים שווים, ולתת להם מנוחה של של 10 דקות.
8. את הכדור מרדדים כמה שיותר דק !!!! לצורת עיגול , ומורחים עליו את השוקולד או כל מילוי אחר שבחרתם.
9. מחלקים את העיגול למשולשים ומגלגלים מהחלק הרחב לחלק הצר ומהדקים טוב טוב את הסגירה .
10. את הרוגלך / קוראסון מניחים על תבנית על נייר אפיה ועושים רווח בן אחד לשני ונותנים לזה תפיחה של עוד 15-20 דקות.
11. מברישים את הרוגלך בחלמון הביצה שמעורבב עם מעט מים ומכניסים את המאפים שלנו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות , ל -16 דקות. ( בדקים עם הם מוכנים לפני שמוצאים)
12. מוצאים מהתנור ומורחים אותם בסירופ.
13. בתאבון

הערה:
המרת שמרים:
1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

רוגלך – אבל אפשר לעשות גם קוראסון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים