Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל מגורד וסחוט מנוזלים
חופן פטרוזליה קצוצה
גבעול כרפס קצוץ דק דק
עלי סלרי קצוצים
2 כפות שמן
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
מלח,בהרט מרוקאי(ראס אל חנות),תבלין למפרום(בהרט טריפולטאי),פלפל שחור
לערבב היטב ולהכניס למקרר לשעה .

להכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה.

להכין צלחת עם ביצה טרופה ,מעט מלח ,כפית רסק עגבניות ו3 כפות מים
ולטרוף את הכל יחד.

אני לקחתי תפו"א וחתכתי לרצועות בעובי של אצבע והשרתי במים עם קצת מלח כחצי שעה לריכוך.
לקחתי חתיכה של תפו"א וליפפתי סביבה את הבשר הטחון לקציצה בצורת אליפסה .
תובלים בקמח ואז בביצה ומטגנים כמה דקות מכל צד בשמן חצי עמוק ומניחים בנייר סופג .

להכנת הרוטב :
בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים 3 שיני שום כתושות לטיגון קצר ומוסיפים: כף פפריקה מתוקה,
2 כפות רסק עגבניות ולטגן קלות,
2 עגבניות מגורדות ,
5 ענפי סלרי ללא הגבעול ,
כפית בהרט מרוקאי,
מעט קינמון,
פלפל שחור גרוס ומלח
2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף ולערבב היטב ,
להוסיף את הקציצות שטיגנו על הרוטב שהוא מבעבע .
לנענע את הסיר ולבשל כחצי שעה על להבה בינונית,
להסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.

קציצות מפרום תוספת לקוסקוס או לאורז
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים