Share with:


בשרי

אופן הכנה

מנחה רב תחומית , מאמנת ומלווה לצמיחה והתפתחות אישית.לחשיבה חיובית, איכות חיים ואושר, יוצרת קוד האושר ושיטת ש.מ.ח.ה‏ ב-‏מנהלת סדנאות חיים ואושר‏ 052-6645388

ממשיכה לשמר את המסורת ואת מאכליה של אמי ז"ל. והפעם קובה מטוגנת.😆🙏⚘
מצרכים למעטפת הבצק:
3 כוסות בורגול דק
1 כוס קמח מצה
1 כוס קמח
1 כף מלח
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות שמן
1 כוס מים פושרים
מים ( להשריית הבורגול)

מצרכים למילוי:
500 גרם בשר טחון
4 בצלים קצוצים
1 כף בהארט לבישול
1 כפית מלח( לפי הטעם)
1 כפית פלפל שחור( לפי הטעם)
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית קינמון ( למי שאוהב)
2-3 כפות צנוברים
שמן לטיגון עמוק.

אופן ההכנה:
1.לנקות ולברור היטב את הבורגול. להשרות הבורגול בקערה בכמות מים עד לכיסוי כחצי שעה עד שעה עד לספיגת המים.
2.להעביר למסננת, לשטוף מספר פעמים ולסחוט ידנית בכמויות קטנות את שאריות המים.
3.להוסיף לבורגול קמח מצה, קמח, שמן, כמון, פפריקה, מלח. ללוש היטב תוך כדי הוספת מים פושרים לסירוגין עד לקבלת תערובת אחידה.
4.בודקים שהתערובת נוחה לעיבוד ולא מתפוררת, מניחים בקערה מכוסה כשעה ( להתמצקות הבצק).
5.לטגן את הבצל הקצוץ במחבת. כשמתחיל להזהיב, להוסיף את הבשר, הבהארט, קינמון, מלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור.
6.לערבב( עם כף מעץ) מידי פעם עד להשחמה יפה מכל הצדדים.
7.לטגן את הצנוברים במחבת נפרדת, להוסיף לתערובת המילוי.
8.מנקזים את כל עודפי הנוזלים ומניחים לתערובת להתקרר.
9.יוצרים מתערובת הבצק עיגולים בקוטר של 2 ס"מ בערך.
10. אוחזים כדור ביד אחת, ובעזרת זרת היד השנייה יוצרים גומה בצורת אצבעון.
מעבדים את המעטפת.(צריכה להיות דקה, יציבה, דביקה ואחידה).
11. ממלאים כל מעטפת במילוי הבשר וסוגרים בזהירות. בשני קצוות הקובה מהדקים לצורה של זנב).
12.מטגנים את הקובות במחבת עם שמן עמוק עד לקבלת צבע חום זהוב.
13. מניחים בצלחת על נייר סופג כדי לספוג את השומנים העודפים.
14.בתיאבון😆🙏

קובה מטוגנת_מתכון של אוצרה ברזלי
אוצרה ברזליספר המתכונים של
מתכון של

אוצרה ברזלי

8 מתכונים