Share with:


חלבי

אופן הכנה

2 כוסות קמח
150 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
1סוכר וניל
מעט מלח
חצי א-אפיה
גרדת לימון
1 ביצה

למילוי
8 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
כף מיץ לימון
4 כפות סוכר
2 סוכר וניל
3 כפות חמאה
מעט קינמון
כף מים
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
חופן אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה
מעבירים למקסר את הקמח.חמאה.סוכר.סוכר וניל.מלח.ואפיה .מערבבים יחד לתערובת פירורית
בסוף מוסיפים את הביצה ומעבדים עד איחודי המצרכים
עוטפים בניילון נצמד מכניסים לקירור חצי שעה
להכנת המלית
ממסים במחבת את הסוכר.עד לקבלת צבע ענברי בהיר .מוסיפים את החמאה ומערבבים .מוסיפים את התפוחים על אש בנונית ומקרמלים תוך כדי עירבוב כ10 דקות .
מוסיפים את יתר המצרכים מערבבים כדקה ומניחים בצד עד שהתערובת קרה
מוצאים את הבצק מחלקים ל2
מרדדים לקוטר יותר גדול מהתבנית .מהדקים היטב מחוררים וחתוכים את שאריות הבצק שנותר
מכניסים למקפיא כ5 דקות
לאחר מיכן מוצאים מהמקפיא ומפזרים באופן אחיד את מילית התפוחים .מפזרים את אגוזי המלך מעל
לאחר מיכן מרדדים את הבצק השני מחוררים עם צנתר עגול ומניחים על העוגה מהדקים מהצדדים חותכים את הבצק שנותר .את כל העיגולים שקרצנו מהצנתר מסדרים מסביב לפאי אחד על השני
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 כ25 דקות
לצנן לפזר א סוכר
בתאבון

מתכוןמתכון

פאי תפוחים🍏 ואגוזי מלך 🥧_מתכון של אורנה שונם – מאסטר מתכונים
אורנה שונםספר המתכונים של
מתכון של

אורנה שונם

34 מתכונים