Share with:


חלבי

מה צריך?

קלוגרם קמח רגיל ( נשתמש ב 750 עד 900 גרם לערך ! )
2 ביצים אקסטרה או 3 קטנות
כף וחצי שמרים ( כפות מלאות )
1 חמאה - 100 גרם בטמפרטורת החדר _ מופשרת /רכה מאוד
3/4 כוס סוכר
2 כפות סוכר גדושות
3/4 כוס חלב
1 שמנת חמוצה
1 סוכר וניל
.
להברשה :
ביצה טרופה - על הרולדות התפוחות שבתבנית
.
לפיזור :
שומשום - על הרולדות התפוחות שבתבנית שהוברשו בביצה (לפני אפיה)
.
למילוי:
חצי קילוגרם שוקולד / פרג
.
לסירופ ... להרתיח יחד:
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר
3 כפיות תמצית וניל

אופן הכנה

מתכון מוצלח במיוחד – אל תוותרו !!!!

בקערה :את השמרים , חלב והסוכר ( 2 כפות גדושות) … תסיסה של כ 10 עד 12 דקות ( לא יותר )
לאחר התסיסה ..נכניס את הביצים, את השמנת החמוצה, הסוכר (3 רבעי כוס ) וסוכר וניל.
נוסיף בהדרגה את הקמח ותוך כדי ערבול נוסיף במקביל חתיכות חמאה …
חמאה -קמח …חמאה-קמח עד לגמר …ללוש טוב עד לאיחוד וקבלת בצק רך במיוחד
לתת לבצק לתפוח עד שמכפיל את ניפחו, ללוש שוב והתפחה של חצי שעה.
לחלק את הבצק ל 8 כדורים
כל כדור לפתוח עם מערוך (עם מעט קמח שלא ידבק)
למרוח את השוקולד/פרג, על הבצק הפתוח ולגלגל לרולדה
לחבר 2 רולדת בצורת צמה כך שנקבל 4 רולדות שמרים בסך הכל
להכניס לתבניות מוארכות-חד פעמיות
למרוח ביצה ומעט שומשום על כל רולדה מוכנה שבתבנית….לפזר סוכר מעל
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה קלה(25 דקות עד חצי שעה לערך)
כשהעוגות יוצאות מהתנור ובעודן חמות,לשפוך את הסירופ
בתיאבון….

הערה : אם רוצים בצק יותר אוורירי ויותר מוצלח _ שלחו את הבצק למקרר למשך הלילה

רולדות שמרים ושוקולד
דייוויד וחברי הקבוצהספר המתכונים של
מתכון של

דייוויד וחברי הקבוצה

187 מתכונים