Share with:


חלבי

אופן הכנה

8 יחידות שזיפים גדולות מגולענים
2 סוכר וניל )
4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח
קמח לבן – כף שטוחה (12 גרם), לפזר על השזיפים כדי שלא ישקעו.
אבקת סוכר – כף (16 גרם), לפיזור.

תבנית מס` 26 עגולה.

אופן הכנת המתכון
1. לחתוך את השזיפים לרבעים, לפזר עליהם סוכר וניל ולהניח בצד.
2. להקציף במיקסר את הביצים השלמות עם הסוכר (כך העוגה יוצאת יותר אוורירית), להוסיף לסירוגין את השמן ואת הקמח התופח, ולבחוש בעדינות למרקם חלק.
3. לפזר את כף הקמח על השזיפים ולהוסיף אותם לבצק.
4. לערבב שוב בעדינות ולהעביר לתבנית משומנת ומקומחת.
5. לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד שהעוגה משחימה.
6. לקרר ולפזר אבקת סוכר מעל העוגה.
7. בתיאבון 🙂

עוגת שזיפים_מתכון של עדינה בטש
עדינה בטש - Adina Batashספר המתכונים של
מתכון של

עדינה בטש - Adina Batash

86 מתכונים