Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים:
2 בטטות בינוניות
4 תפו"א גדולים
1 שמנת מתוקה של השף בלבן(250 מל)
1 שמנת לבישול של השף הלבן(250 מל)
100 גר גבינת פרמזן מגורדת
4 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק בצל
כפית מרק עוף פרווה(למי שמשתמשת)
חצי כפית כוסברה מיובשת
חצי כפית בזיליקום יבש

אופן ההכנה:
מקלפים את הבטטה והתפו"א וחותכים לפרוסות דקות(חצי ס"מ), מעבירים לקערה וממליחים מעט.
משמנים תבנית עגולה חד פעמי בספרי שמן ומסדרים יפה את הבטטה והתפו"א כמו מניפה.
מפזרים מעל קצת פלפל שחור גרוס ומעט בזיליקום( חוץ ממה שרשמתי למעלה ) ומפזרים גם קצת גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת .
בקערה מערבבים את כל שאר המצרכים ושופכים מעל התבנית.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ואופים משהו כמו 40 דקות.
מורידים את הכיסוי ומנמיכים את החום ל-200 מעלות,משנים לטורבו וממשיכים לאפות משהו כמו חצי שעה 40 דקות בערך עד שמזהיב והרוטב הצטמצם.

מוקרם בטטה ותפו"א
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים