רייפעת בריאות מקמח כוסמין ללא גלוטן וללא סוכר_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

לבצק : בכוס ח.פעמי לשתיה חמה 2 כוסות עד 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא או לבן 3 כפות שומשום 1 כף קוקוס (אופציונלי ) כפית א. אפיה 1/2 כוס שמן 1/4 עד 1/3 כוס תחליף סוכר או סוכר רגיל 1/4 כוס מיץ תפוזים (במידה וחסר ניתן להוסיף עוד כמה כפות מיץ תפוזים לפי הצורך עד […]

גלידת לוטוס קלה להכנה וטעימה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מקציפים : 2 שמנת מתוקה סהכ 500 מיל 4 כפות פודינג וניל מוסיפים חצי כוס חלב מרוכז ומקציפים היטב .. תוספות : 3 כפות ריבת חלב/ממרח לוטוס ההרכבה ; מסדרים עוגיות לוטוס בתבנית או קופסא יוצקים את התערובת גלידה מעלהן ואפשר לזלף בצורת שיש 3 כפות ריבת חלב לקשט כמו שיש ומעל לסדר עוד שכבת […]

רולדה עם קצפת וריבת חלב_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 4 ביצים L מופרדות 2 כפות שמן 7 כפות מיץ תפוזים 5 כפות סוכר 4 כפות גדושות קמח 1 כפית אפיה *אופן ההכנה:* מקציפים חלבונים עם סוכר אחכ מוסיפים חלמונים שמן. מיץ תפוזים ובסוף קמח ואפיה מערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה. מורחים את הבלילה בתבנית על ניר אפיה משומן ואופים בתנור שחומם […]

עוגת טורט רכה ועשירה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

  מצרכים במידה כוס ח.פ חם 6 חלבונים 1/2 1 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים גרידת תפוז או לימון (לא חובה) 2 כוסות קמח 1 אפיה 1 וניל 100 גרם שוקולד מגורד 1 כף אבקת נס קפה 2 כפות קוקוס 1/4 כוס אגוזים טחונים דק אופן הכנה להקציף את החלבונים עם […]

עוגת תפוחים פירורים אישית_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

המצרכים לעוגה לבסיס: 3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף 3/4 כוס סוכר 1 ביצה 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 1 כוס שמן כפית מיץ לימון / מים גרידת לימון אופציונלי אופן ההכנה בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומניחים […]

עוגת מייפל נדירה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מידה בכוס חד פעמי חם מצרכים: 3 בצים L 1 כוס סוכר 1 ריצ'/שמנת חמוצה/מתוקה או 1 כוס קרם קוקוס חצי כוס שמן 4 תמרים קצוצים/חופן ש.ציפס חצי כוס צימוקים(לא חובה) 1 סוכר וניל 1 אבקת אפיה 1 כוס קוקוס 1/2 1 כוסות קמח 3 כפות סירופ מייפל אופן ההכנה : לערבב בכף בקערה אחת […]

רוגלך מושלמים ורכים_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מידה בכוס חד.פעמי חם מצרכים: 4 כוסות קמח חצי כוס סוכר חצי כוס שמן ביצה 1 כף 1 שמרים חצי עד כוס מים בערך לפי הצורך אופן הכנה: ללוש היטב את כל המצרכים ולהוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש להתפיח בערך שעה או יותר עד להכפלת הנפח.. לחלק את הבצק ל 3 עיגולים […]

עוגת לוטוס וגבינה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

  מצרכים לתחתית בתבנית 22/ 24 ' : 250 גרם עוגיות לוטוס 100 גרם חמאה כף ממרח לוטוס לשכבת הקצפת : 500 מיל שמנת מתוקה גביע גבינה לבנה 9% 3 כפות סוכר 4 כפות פודינג וניל לציפוי: חצי צנצנת ממרח לוטוס הוראות הכנה: לפירורי לוטוס מפוררים את עוגיות הלוטוס היטב, ממיסים חמאה במיקרוגל מוסיפים את […]

קורנה במילוי קרם קשיו_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

לבצק: כוס מידה אוניברסלית. 3 כוסות קמח כוס פחות קצת חמאה או מחמאה. מומסת קרה כף אבקת סוכר חצי כפית מלח 1 סוכר וניל 2 כפות מיי ורדים לא חובה. חצי כוס מים למלית: 4 כוסות קשיו טחות וקלוי 2 כפות דבש 2 כפות ריבת חלב או קרמל פרווה אני אצרף מתכון. 80 גרם חמאה […]

קישואים בטעם גן עדן מהמטבח החלאבי – מבושלים בתנור כמה שעות..בקיצור דליקטס_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

  15 קישואים – שוטפים היטב, מעבירים סכין סכין משונן וחופרים את הפנים, מדקקים את הדפנות ומניחים בקערה עם מים ומלח גס. למשך כשעתיים או עד לריכוך הקישואים. המלית 400 גרם בשר טחון כוס אורז עגול 2 כפות שמן/כף שומן כבש כף גדושה רסק עגבניות חופן צימוקים זעירים שחורים משרים במים חמימים(מיוחדים לממולאים) מלח, פלפל, […]

לצ'ו – מטבוחה מהמטבח הרומני עם חצילים, פלפלים ועגבניות_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

מטבוחה – או לצ’ו חצילים חרפרף מהמטבח הרומני של גילוש המצרכים: בצל גדול קצוץ חציל בינוני (רצוי מזן בלאדי) 3 פלפלים אדומים גדולים 3-4 פלפלים ירוקים חריפים (או כמה שאוהבים חריף) 6 שיני שום 12 עגבניות (בערך) מבושלות (אצלנו בחנות הירקות בחולון, יש דוכן מיוחד לירקות ופירות סוג ב’ – ולעיתים קרובות אני קונה את […]

בורקס בשרי בבצק מלאוח (מבוסס על מתכון של הגוז'גיז'ה הבוכרי_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

  מרכיבים לבצק: (השתמשתי בבצק מלאוח של מעדנות) קילו קמח לבן 2-3 כפות גדושות מיונז 3/4 כפית מלח 2 כוסות מים פושרים *מומלץ להוסיף כ-1/2 כוס שמן (לריכוך הבצק)דורית הבוכרית (מהמכולת) למילוי: 1/2 קילו בשר אנטריקוט, קצוץ דק עם קופיץ(שמתי בשר צלעות מס' 2 טחון פעם אחת) 3-4 בצלים גדולים, קצוצים גס בינוני. 50 גרם […]

מיקס ממולאים – פלפלים וכרוב – מבושלים בתנור כמה שעות…_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

  (היות ואצלי אוהבים במיוחד את הקישואים, הפעם הפרדתי, הכנתי אותם לחוד והרבה, ובתבנית נוספת הכנתי פלפלים וכרוב.) מיקס ממולאים של גילוש 1/2 קילו בשר טחון כוס ו-1/4 אורז עגול שטוף בצל גדול קצוץ – מזהיבים עם חצי כפית סוכר דמררה לקירמול ולאיזון טעמים 2 שיני שום קצוצות 2-3 עגבניות מגוררות גס כף גדושה נענע […]

גולש ביין אדום לפי מתכון של מלון ויסטה באילת_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

  קילו בשר בקר מ”ס 2 , [ליד הצלעות] או שריר(מוזה) לקוביות . 3 בצלים – חתוכים גס + פטריות טריות 4-5 שיני שום כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם חריפה ] פלפל שחור גרוס טרי גרידה מלימון אחד 1/2 כפית קימל – שלם 1/2 כוס יין אדום יבש 1-2 עלי דפנה 1/2 כפית אב’ […]

קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

קציצות בבירה – משגעות – לפי מתכון של הגדול מכולם – מוטי בר-און – עם מעט שינויים שלי. קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה מוטי בר-און – 10:43 15/08/08 קדירת קציצות בקר בשילוב תפוחי אדמה המתבשלת ברוטב עשיר של בצל מטוגן ובירה. המתכון בהשראת המתכון המפורסם "קרבונד" צלי הבקר בבירה של ר. סירקיס חומרים לרוטב: (הרוטב […]

מיקס ממולאים ברוטב חלאבי מתקתק חמצמץ…טעיםםם_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

  15 קישואים – שוטפים היטב, מעבירים סכין סכין משונן וחופרים את הפנים, מדקקים את הדפנות ומניחים בקערה עם מים ומלח גס. למשך כשעתיים או עד לריכוך הקישואים. המלית 400 גרם בשר טחון כוס אורז עגול 2 כפות שמן/כף שומן כבש כף גדושה רסק עגבניות חופן צימוקים זעירים שחורים משרים במים חמימים(מיוחדים לממולאים) מלח, פלפל, […]

קישואים ממולאים מהמטבח הסורי – חלאבי_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

  15 קישואים – שוטפים היטב, מעבירים סכין סכין משונן וחופרים את הפנים, מדקקים את הדפנות ומניחים בקערה עם מים ומלח גס. למשך כשעתיים או עד לריכוך הקישואים. המלית 400 גרם בשר טחון כוס אורז עגול 2 כפות שמן/כף שומן כבש כף גדושה רסק עגבניות חופן צימוקים זעירים שחורים משרים במים חמימים(מיוחדים לממולאים) מלח, פלפל, […]

עוגיות גרנולה _מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

מידה בכוס חד פ.חם 1.5 כוס קוואקר חצי כוס סוכר חצי כוס שוקוציפס/חמוציות שקית סוכר וניל כפית א.אפיה רבע כפית ס.לשתיה רבע כוס אגוזים קצוצים למי שאוהב(לא חייב) 1 ביצה L חצי כפית קקאו (אופציונלי) רבע כוס טחינה 1 כף דבש לערבב את כל המצרכים ואת הטחינה להוסיף בסוף ואם העיסה מרגישה יבשה מידיי ניתן […]

עוגת תפוחים בחושה עם / בלי סוכר_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

בשתי גרסאות גם ללא סוכר…. מרכיבים- 3 ביצים 1 כוס סוכר או תחליף סוכר 1/4 כוס סוכר חום לא חובה 1 כוס שמן 3 תפוחים גדולים ירוקים לחתוך לקוביות קטנות 1 כף קינמון 1 אבקת אפיה 1 וחצי כוסות קמח כוס 200 מ"ל 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים או שקדים טחונים חצי כוס צימוקים לא […]

פלפלים קטנים ממולאים בשר_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 700 גרם בשר טחון בצל 1 גדול מגורד דק גזר 1 מגורד דק תפוח אדמה קטן מגורד דק ביצה 1 3 כפות פירורי לחם בערך מעט פלפל שחור מעט מלח מעט כורכום מעט בהרט או ראסאלחנות 3 כפות פטרוזליה קצוצה 3 כפות מים מהברז לערבב את הכל להכניס למקרר לחצי שעה לעשות חריץ […]

בורקס במילוי פירה מבצק ספידי_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

מצרכים לפירה: 3 תפוח אדמה גדולים מבושלים ומעוכים לפירה מתבלים במעט מלח . קמצוץ פלפל לבן. רבע כפית מרק עוף מערבבים היטב מצרכים לבצק : 4 כוסות קמח לבן/כוסמין חצי כפית מלח שקית אבקת אפיה 1 כוס שמן 1 כוס מים רתוחים במידה ויש צורך מוסיפים עוד מעט מים אופן הכנת הבצק : מערבבים את […]

מגולגלות תמרים הכי טעימות שיש_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

מצרכים : 100 גרם נטורינה מידת בכוס ח.פעמי חם חצי כוס שמן חצי כוס מים 1 אבקת אפיה 3 שקיות סוכר וניל קמח לפי הצורך בערך 4 כוסות קמח לערבב את כל החומרים ולהוסיף קמח לפי הצורך בערך 3 עד 4 כוסות קמח בכוס ח.פעמי חם לחלק את הבצק ל 3 כדורים לרדד כל כדור […]

עוגיות מרוקאיות_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

המצרכים לעוגיות מרוקאיות: מידה בכוס חד פעמי קר 2 שקיות אבקת אפיה 2 שקיות סוכר וניל 1 נטורינה 200 גרם 1 כוס שמן 1 ורבע כוס סוכר 1/2 כוס שומשום 1/2 כוס קוקוס 1 כוס מיץ תפוזים כ 7 כוסות קמח (להוסיף לפי הצורך) אופן ההכנה לעוגיות מרוקאיות: בקערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב […]

סיגרים במילוי שקדים_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

  מצרכים : חבילת עלי סיגר מרובעים מכינים סירופ סוכר: 3 כוסות סוכר 2 כוסות מים כפית מיץ לימון טרי להרתיח את כל מרכיבי הסירופ על הגז על אש גבוהה במשך רבע שעה בערך או עד לקבלת סירופ סמיך מעט. למילוי : 2 כוסות שקדים טחונים 1 כוס שבבי קוקוס קמצוץ גרידת לימון להוסיף כמה […]

מגולגלות שוקולד_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

מרכיבים: לבצק בכוס מידה 250 מיל 4 כוסות קמח לבן / כוסמין 1 שקית אבקת אפיה כפית תמצית וניל רבע כפית מלח 1 כוס שמן 1 כוס מים רותחים למילוי : ממרח שוקולד טחינה ללא סוכר או כל ממרח אחר ללוש את כל חומרי הבצק לבצק חלק ונעים לחלק אותו ל 4 או 5 כדורים […]

גלילי ופל במילוי וניל ולוטוס_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים: חבילת גלילי ופל למילוי מיכל שמנת מתוקה 250 מיל או קצפת צימחית 2 כפות פודינג וניל ממרח לוטוס שבבי קוקוס לקישוט אופן ההכנה: מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג לקצפת יציבה מוסיפים 2 כפות ממרח לוטוס בתנועות קיפול * מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים לתוך הגלילים * מקפיאים לשעה לאחר שעה. ממיסים ממרח לוטוס […]

קציצות תפוחי אדמה בצלים ושומשום שחור _מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧   מתקבלות 13 קציצות גדולות מצרכים… 2 תפוחי אדמה בינוניים 2 בצלים בינוניים חבילת בצל ירוק 4 ביצים גודל לארג' כוס פירורי לחם (או קמח מצה) כף מחוקה מלח כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה כפית מחוקה פלפל ארבע העונות כפית מחוקה פלפל שחור גרוס 2 כפות […]

בורקס מדפי אורז במילוי בשר טחון ופטריות_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

מצרכים : חבילת דפי אורז מצרכים לבלילת העלים : 1 כוס חלב סויה או מים 1 כפית סילאן 1 ביצה לערבב היטב את המצרכים לבלילה ולצקת לתוך קערה שטוחה ולהניח בצד עד להכנת המילוי . מצרכים למילוי : 2 כפות שמן 700 גרם בשר טחון קופסת פטריות 2 בצלים חתוכים לרצועות תבלינים :מעט פלפל שחור.מעט […]

עוגת אפרסקים ונקטרינות🥭🍑_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

  5 ביצים 1 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 21/2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 5 אפרסקים ונקטרינות חתוכים לקוביות 1 שמנת חמוצה 3 אפרסקים ונקטרינות פרוסים קינמון וסוכר לפיזור על התבנית להקציף ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, להוסיף את השמן בזרם דק. להוסיף קמח ואבקת אפיה להקציף עד לאיחוד, להוסיף שמנת […]

קציצות עוף ופולים_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים לקציצות עוף : חצי קילו חזה עוף טחון חופן פטרוזיליה 1בצל בינוני מגורד דק 1 תפוח אדמה קטן מגורד דק מעט מלח מעט פלפל שחור גרוס ראס אלחנות/בהרט מעט כורכום כפית שמן מעל התבלינים לערבב הכל ובסוף להוסיף 3 כפות מים מהברז ולערבב היטב וליצור קציצות שטוחות אופן הכנה : בסיר שטוח 2 כפות […]

עוגיות זילוף שקדים_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

4 כוסות שקד טיבעי עם הקליפה כוס קורנפלור כוס סוכר לטחון הכל ביחד. להוסיף 4 ביצים לארג' להשאיר בצד למשך שעה. לחמם תנור 150 מעלות טורבו. לזלף על נייר אפייה עם מעט קמח ולאפות 15 דקות להוציא לא לגעת עד שהם מתקררים לחלוטין. לחבר בעזרת שוקולד או מרנג.

עוגת שכבות "צבועה"_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

שחר שולמית…מידות אוניברסליות תבנית סיליקון לבסיס קוטר 26 סנטימטר תבנית סיליקון לחלק העליון קוטר 20 סנטימטר משמנים ומקמחים את התבניות מחממים תנור לחום של 160 מעלות מצרכים לעוגת בסיס תפוזים פיסטוק וקוקוס… 3 ביצים גודל לארג' כוס סוכר (200 גרם) סוכר וניל 1/2 כוס שמן (100 גרם) כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל) 1 ועוד 1/3 […]

לחמניות_מתכון של סיגלית ימין – מאסטר מתכונים

‏מצרכים!! קילו קמח. שתי כפות שמרים יבשים שתי ביצים 2כפות סוכר‏!! 3 כוסות מים פושרים כף מלח 1/2כוס שמן , ‏לציפוי !! 1 ביצה ‏שומשום אופן ההכנה!! ‏בקערת המקסר לשים קמח שמרים סוכר לערבב ‏להוסיף ביצה ‏שמן‏ ‏ להסיף את המים בהדרגה נלוש ‏להוסיף מלח ‏ונמשיך ללוש לבצק רך ,ונעים 10 דקות ‏ ‏נוציא את […]

רצועות‏ של חזה עוף ‏עם ירקות במחבת_מתכון של סיגלית ימין – מאסטר מתכונים

מצרכים . ‏שני פרפרים של חזה עוף ‏חתוך לרצועות ‏בערך (חצי קילו)מערבב ‏בכפית שמן ‏פלפל שחור ומלח קורט פפריקה ‏סלסלה ‏של פטריות ‏שני בצל ירוק בצל אחד גדול ארבע שיני שום כוס שעועית ירוקה טריה ‏גמבה אדומה אחת חתוך לרצועות ‏ ‏ג׳ינג׳ר חתיכה קטנה‏ כפית ‏שומשום תבלינים ‏כפית פלפל שחור כפית אבקת עוף ‏קורט מלח […]

קציצות עוף עם חציל קלוי וטחינה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידות אוניברסליות מתקבלות 18 יחידות מצרכים… 1/2 צנצנת של חציל קלוי על האש (325 גרם) קילו בשר עוף טחון 2 כפות טחינה גולמית 1/2 חבילת פטרוזליה קצוצה 1/2 כוס פירורי לחם 1/2 כפית שום גבישי כפית מחוקה כורכום כפית מחוקה פלפל שחור גרוס כפית מחוקה […]

בצק שמרים / קרואסון / רולדות_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

  1 ק"ג קמח כוס סוכר ( חד פעמי שתיה חמה) 2 סוכר וניל 3 ביצים L כוס שמן 2 כפות שמרים חצי כפית מלח בערך 2 כוסות מים פושרים. ההכנה – לערבב הכל ביחד בסוף מלח. בצק רך ונעים. למרוח מעט שמן בקערה. התפחה ראשונה שעה. לחלק את הבצק ל-4. חלק קראסון שוקולד נוטלה […]

עוגיות חלווה/ ממרח תמרים/ אגוזים או שקדים/שוקולד צ'יפס_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

4 סוגי עוגיות ממתכון אחד❤️ ( הכנתי כמות כפולה וככה יש מספיק עוגיות) עוגיות חלווה/ ממרח תמרים/ אגוזים או שקדים/שוקולד צ'יפס 1 מרגרינה – מחמאה רכה 1/2 כוס שמן 1/4כוס סוכר 3/4 כוס מים 1 אבקת אפיה קמח כמה שנכנס ( בערך 4 כוסות קמח) להוסיף בהדרגה. בצק רך ונעים. מילוי- ממרח חלווה/ ממרח תמרים […]

עוגת לימון עם דובדבנים טעימה 🍋🍋🍋_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

כוס אוניברסלית. מתאים ל 3 תבניות אינגליש. או תבנית גדולה 5 ביצים כוס סוכר כוס שמן 2.5 כוסות קמח 1 אבקת אפייה חצי כפית סודה לשתייה כוס מיץ לימון סחוט טרי!!! כף תמצית וניל איכותי 2 כפות גרדת לימון חצי קילו דובדבנים טריים ללא גרעין חצויים לשניים. אופן הכנה: בקערת המיקסר עם וו בלון. מקציפים […]

עוגיות שקדים ללא גלוטן_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

הקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 על טהרת השקדים שחר שולמית…מידות אוניברסליות מכינים עוגיות מדוגמות או מכינים כדורים ומתענגים מתקבלות 30 יחידות (תלוי בגודל העוגיה) מצרכים… 4 כוסות קמח שקדים (400 גרם) כוס חמאת בוטנים קראנץ' (250 גרם) 1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם) 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי אך מומלץ מאאאוד) […]

אורז מושקע לחגיגה של ממש_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 מתקבלת כמות גדולה למשפחה מורחבת שחר שולמית… מידות אוניברסליות מצרכים… 330 גרם שעועית אדומה יבשה 800 גרם גזר גמדי (אריזה קפואה) 4 בצלים גדולים כוס שמן כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה כף מחוקה כמון כף מחוקה תבלין כוזברה כף מחוקה פטרוזליה יבשה 1.5 כפות מחוקות מלח […]

ריזוטו אורזו(פתיתים בצורת אורז)_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים

אני פשוט לא מצליחה להפסיק לאכול את המנה המאולתרת הזאת אז החלטתי לחלוק מתכון ״בערך״ כי באמת זה היה הכנה של על הדרך ריזוטו אורזו (שזה שם סתם יומרני לפתיתים ממש ממש טעימים): בסיר מחממים כפית שמן זית מוסיפים בצל סגול בינוני קצוץ דק (או שאלוט) מטגנים עד שנהיה שקוף מוסיפים 6-8 שיני שום קצוצות […]

עוגת שוקולד לוז בחושה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידות אוניברסליות מתקבלת עוגה גדולה (ניתן להכין 1/2 כמות לעוגה סטנדרטית) תבנית קוטר 23 סנטימטר ובגובה 8.5 סנטימטר לחילופין אפשר להשתמש בתבנית אלומניום חד פעמית בינונית מרופדת בנייר אפיה מדליקים תנור ל160 מעלות מצרכים… 8 ביצים גודל לארג' 2 כוסות סוכר (400 גרם) 2 סוכר […]

פאי היער השחור🍒_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

  21/2 כוסות קמח 2 כפות גדושות קקאו 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 1/2 כוס אבקת סוכר 1/2 כוס שקדים טחונים 1 ביצה לערבל קמח חמאה קקאו עד לקבלת פירורים להוסיף אבקת סוכר שקדים טחונים ולערבל מעט להוסיף ביצה ולערבל עד לקבלת בצק. לעטוף בנילון נצמד ולקרר שעתיים. להדק את הבצק לרינג 24 עם […]

פאי תפוחים 🍎🍎 ללא גלוטן עם קמח תמי _מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

200 גר' חמאה קרה 1 ביצה 2/3 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 3/4 2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה מלית תפוחים: 7 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביית או רבעים 1 כוס סוכר 1/כפית קינמון 2 כפות קורנפלור בצק: לערבל במקסר חמאה סוכר ביצה ותמצית וניל. להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבל עד קבלת בצק אחיד. לעטוף […]

חיתוכיות ריבת תות ביתית וקוקוס מטורףףףף 🍓_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

  לבצק: 200 גרם חמאה 100 גרם סוכר כף תמצית וניל 1 ביצה 80 גרם אינסטנט פודינג וניל. 200 גרם קמח. למלית כל ריבה שאתם אוהבים. כוס קוקוס. מתכון לריבת תותים שלי. 1 ק"ג תותים. 700 גרם סוכר. 10 גרעינים תפוז או לימון. בסיר על אש בינונית למשך שעה. להוריד לאש נמוכה עד הסמכה. אופן […]

חלות/לחמניות_מתכון של סיגלית ימין – מאסטר מתכונים

‏קילו קמח. שתי כפות שמרים יבשים 1ביצה 4 כפות סוכר‏!! 2 כוסות מים ‏מהברז אם הקמח יבש מוסיפים עוד מים ‏בהדרגה עד שהבצק רך ונעים כף מלח 1/2כוס שמן ‏לציפוי ביצה‏ ‏שומשום אופן ההכנה!! ‏בקערת המקסר לשים קמח שמרים סוכר לערבב ‏להוסיף ביצה ‏שמן תוך כדי לישה ‏להסיף את המים בהדרגה תוך כדי. לישה. ‏ממשיכים […]