Share with:


חלבי

אופן הכנה

קליקלות טעים ומפנק, מאפה טעים לנשנוש מתי שרוצים במיוחד ביום המשפחה

רכיבים:
1 חבילת בצק שמרים פריך-מתוק – מוצר קנוי
תבנית תנור גדולה + נייר אפייה
1 ביצה טרופה
שומשום – למי שאוהב

לרוגלעך בטעם שוקולד:
1/2 מחבילת בצק שמרים פריך-מתוק
ממרח בטעם שוקולד – השתמשתי בשוקולד השחר בשפורפרת

לשושנים בטעם שוקולד-תפוז:
1/2 מחבילת בצק שמרים פריך-מתוק
ממרח בטעם שוקולד-תפוז – השתמשתי בשוקולד השחר בשפורפרת בטעם שוקלד-תפוז

ההכנה:
1. מכינים את הרוגלעך בטעם שוקולד:
פרוסים את ה-1/2 הראשון של הבצק שמרים על משטח העבודה.
מחלקים את היריעה ל-2 חלקים שווים לאורכו.
יוצרים משולשים עם סכין/גלגלת בכל יריעה.
(יש תמונות).
2. לוקחים את ממרח השוקולד ומזליפים על כל משולש ומורחים את השוקולד שיתפרס על כל משטח המשולש.
3. מגלגלים כל משולש מהחלק התחתון הרחב כלפי מעלה לחלקו הצר, ככה נוצר רוגלעך.
ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
4. מכינים את השושנים בטעם שוקולד-תפוז:
פורסים את ה-1/2 השני של הבצק שמרים על משטח העבודה.
5. מזליפים בנדיבות את ממרח השוקולד-תפוז ומורחים על כל יריעת הבצק שכבה נדיבה ויפה.
6. מגלגלים את יריעת הבצק לרולדה ארוכה.
חותכים עם סכין/גלגלת פרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ. מניחים את הפרוסות על תבנית התנור יחד עם הרוגלעך שיצרנו מקודם.
7. מברישים על הרוגלעך והשושנים ביצה טרופה ולמי שאוהב מקשטים קצת עם שומשום – לא חייב.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ- 20-25 דקות עד שרוגלעך והשושנים מתייצבים יפה ומשנים את צבעם לזהוב.
9. מוציאים ומצננים, מאחסנים בקופסא אטומה בטמפ' חדר עד כ-4 ימים.
ניתן להקפיא לא יותר משבוע ולחמם לפני הגשה…

רוגלעך ושושנים בטעם שוקולד ושוקולד-תפוז
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים