Share with:


אופן הכנה

חצי קילו קמח
קורט מלח
מעט וניל
כף סוכר (בשביל הצבע)
כוס סולת
חצי כפית שמרים
כף גדושה חמאה מומסת
ולעבד טוב עם מים פושרים בערך 2 כוסות
לאט עד שיתקבל בצק רך
ליצור כדור ,
למרוח על הבצק מעט שמן ולכסות לחצי שעה,
לאחר חצי שעה
יש לשמן משטח עבודה
לקרוץ עיגולים
ולפתוח עם ידיים משומנות :
(להמיס 200 גרם חמאה)
בחמאה מומסת
לדף שקוף כל פעם לטפטף מעל זרזיפי חמאה מומסת, ולמתוח את הבצק .
ולקפל בקיפול מעטפת,
להניח בצד
ולחזור על הפעולה שנית עם כדור נוסף,
לפתוח דק דק לא לקפל
הפעם,
מניחים את המשמנה הראשונה שכבר קיפלתם
באמצע
ועלייה ממשיכים לקפל,
ככה מכינים
כל זוג כדורים יוצר משמנה אחת
דפים דפים.
מניחים להם 15 דקות על משטח משומן
אפשר לטגן במחבת חמה בלי שמן
או לאפות בתנור חם 200 מעלות 15 דק
אם אופים, מפזרים מעל כל משמנה סוכר :))))
איך שהן יוצאות חמות
ליצוק יש עליהם דבש
פיצוחים קלויים זה לשיקולכם