חומרים לבצק
שלוש וחצי כוסות קמח מנופה
כף שמרים שטוחה
שני כפות סוכר
חצי כוס מים
שתי ביציםL
100 גרם מחמאה
למילוי
100 גרם מחמאה רכה
כוס סוכר חום
שני כפות קינמון/אפשרות של שוקולד
סירופ
חצי כוס מים
שתי כפות סוכר
חצי לימון סחוט
לבשל על הגז
לציפוי
ביצה
אופן ההכנה
לבשל את כל חומרי הסירופ׳ עד שזה רותח ולקרר לחלוטין,
בקערת המיקסר לשים קמח סוכר ביצים שמרים לערבב, נוסיף מים בהדרגה, חצי מכמות המחמאה, קוביות קטנות נלוש עד שהכל נטמן,
ונוסיף את שאר המחמאה ,נמשיך ללוש לבצק רך ונעים שבע דקות, להתפיח את הבצק שעה וחצי,
כעבור שעה וחצי נחלק את הבצק לשניים נרד לעלה דק ,מלבן
נערבב את חומרי המילת לממרח, ונמרח על הבצק , קפלו וחתחו
את הבצק כל חתיכה לצמה ,לגלגל נניח בתבנית שקעים שהתפר כלפי מטה
נחסה במגבת ,לעוד חצי שעה התפחה נבריש ביצה ,
נאפה על חום 180 מעלות 25 דקות נבריש את המאפים החמים בסירופ קר
בתאבון