Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

15 יחידות

3 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
ביצה
חצי כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים חמימים.
1/2 כפית שטוחה מלח.
כף ערק או קוניאק או חצי כף חומץ תפוחים.
לערבל את כל החומרים ביחד למעט המלח, מלח להוסיף ממש לקראת סוף הלישה.
להתפיח למשך שעה וחצי.
מרדדים על משטח #משומן מעט (לא קמח)
קורצים עיגולים, מחוררים, מכסים לתפיחה של חצי שעה.
מדליקים תנור 180 מעלות 20 דק.
מצננים מכינים ציפויים:
#סוכר_קינמון_חמאה.
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס קינמון
לערבב ביחד, למרוח מעט חמאה מומסת ולטבול את הדונאטס.

ציפוי השוקולד #מריר:
חפיסת שוקולד מריר לבחירתכם. 200 גרם.
להמיס במיקרו עם כף שמן,
לצפות לקשט להניח לייבוש.

ציפוי שוקולד #לבן:
150 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה.
מחממים שמנת לדרגת רתיחה
מוסיפים שוקולד מערבבים
טובלים מקשטים ומייבשים על רשת.
ניתן להוסיף צבע מאכל לשמנת המחוממת, ואז להוסיף את השוקולד הלבן לקבלת ציפוי צבעוני.

ציפוי אבקת סוכר:
300 אבקת סוכר
שליש כוס פחות כף חלב
30 גרם חמאה מומסת
לערבב הכל ביחד .
ניתן להשביח עם תמציות טעם וצבעי מאכל.