Share with:


חלבי

אופן הכנה

כמובן בהשראת האחת והיחידה רחלי קרוט מהבלוג Krutit
מאוד קל היה לטבען את המתכון של רחלי וזאת התוצאה
יש לי גם כמה טיפים להכנת הצורה העגולה הזאת כי זה יכול להיות מאתגר
הוכן ליומולדת 4 של האחיינית ונעלם 5 דקות אחרי שכובו הנרות!
למתכון:
בקערת ערבוב גדולה שוברים 500 גרם ביסקוויטים (אפשר גם ללא גלוטן) לחתיכות גסות (1-2 ס״מ)
בסיר בינוני ממיסים יחד:
200 גרם שוקולד פרווה
100 גרם חמאה טבעונית
5 כפות סוכר
250 מ״ל שמנת מתוקה צמחית
עד שהתערובת אחידה ומבריקה
שופכים מעל הביסקוויטים
מוסיפים גם 6 כפות ממרח שוקולד השחר פרווה
מערבבים הכל עד לאחידות
מעבירים למקרר ל- 30-45 דקות
בינתיים פורסים על השיש ניילון נצמד פעמיים עם חפיפה קלה להכין יריעה רחבה במיוחד
אחרי השהייה במקרר, התערובת הספיקה להתייצב
מעבירים הכל לניילון הנצמד, סוגרים מכל הכיוונים ומעצבים כדור גדול
מעבירים לקערת מרק עמוקה בקוטר הכדור לקבלת כדור יפה ועגול
מעבירים למקרר לשעתיים או יותר
קצת לפני הגשה, מעבירים המון סוכריות לקערה עמוקה וקצת יותר רחבה מכדור השוקולד
מקלפים את הניילון ומצפים את הכדור מכל הכיוונים
מניחים על צלחת ההגשה ומצמידים עוד סוכריות אם יש רווחים
שומרים במקרר עד הגשה
אם התערובת לא מתגבשת, תוסיפו עוד ביסקוויטים טחונים לאבקה או קמח שקדים
אם היא יבשה מידי- תוסיפו עוד מים
הילדים עפו על זה!

מתכוןמתכון

עוגת כדור שוקולד עם מלא קישוטים של חד קרן_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

37 מתכונים