500 גרם קמח
30 גרם שמרים
40 גרם סוכר
2\1 עד 1 כוס חלב
2 כפות שמן
2 חלמונים
1 כפית מלח
2 כפות רום
חצי כוס ריבה למילוי
שומן לטיגון
בכל סופגנייה כ-180 קלוריות
לשים בקערה עמוקה קמח מנופה , סוכר , מלח ושמרים שהתפחנו עם מעט חלב פושר וסוכר .
להוסיף שמן , חלמון ורום וללוש עד שהבצק לא יידבק עוד לשולי הקערה .
להתפיח כ-חצי שעה .
לרדד לעלה בעובי 1 וחצי ס"מ .
לקרוץ עיגולים בעזרת כוס ולהתפיח על תבנית משומנת .
לטגן בשמן חם 2-3 דקות בסיר מכוסה , להפוך ולטגן כשהמכסה פתוח .
בעזרת מזלף או מזרק מכניסים ריבה לתוך הסופגניות .
עצה :
הפס הבהיר שבאמצע הסופגניה מתקבל כאשר מתפיחים את הסופגניות לפני הטיגון