Share with:


חלבי

אופן הכנה

קרואסונים
קילו קמח
שקית שמרים שמרית / 2כפות יבשים
2 ביצים
חצי כוס סוכר
כ-1 1/2 כוסות מים פושרים לפי הצורך
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה. (מי שאוהבת חמאה אפשר 300 גרם.)
מערבבים את כל החומרים היבשים ולאחר מכן להוסיף ביצים ומים פושרים וללוש לבצק רך. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד
משהים את הבצק במקרר למשך שעה.
להוציא מהמקרר מחלקים ל. 4 כדורים
מרדדים כל כדור ומורחים 50 גרם חמאה קרה. מקפלים את הבצק לשלוש, מרדדים ושוב מקפלים את הבצק לשלוש (כמו הכנת בצק עלים)לכסות עם נילון ולהכניס למקרר לחצי שעה.יש לחזור על הפעולה פעמיים
לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר כשעתיים.

לאחר מכן מרדדים לעיגול כמו פיצה חותכים למשולשים מגלגלים לקרואסון ומשהים לתפיחה כ 25 דקות. מורחים ביצה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה.
מי שאוהבת מתוק
להכין סירופ של שבקיה ולמרוח

סירופ
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
להרתיח. לאחר רתיחה להעביר ללהבה קטנה תוך כדי לערבב את הסוכר למשך 10 דקות.
לאחר מכן להוסיף למים כף מיץ לימון סחוט ולהשאיר על להבה עוד חמש דקות לקבלת סירופ סמיך אך לא קשה.
למרוח סירופ חם על המאפים לאחר שהתקררו.
בהצלחה

המתכון באדיבות כרמלה שמואל

קרואסון חמאה_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

65 מתכונים