Share with:


בשרי

אופן הכנה

קציצות הודו וקוואקר עם רוטב מפנק

רכיבים:
לקציצות:
1/2 קילו בשר הודו טחון טרי
1 בצל יבש קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם
1/4 כוס פתיתי שיבולת שועל/קוואקר
1 תפו"א מגורד דק וסחוט מנוזלים
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כף פפריקה מתוקה

לציפוי הקציצות וטיגון קל:
צלחת עם פירורי לחם
מחבת עם שמן לטיגון או תרסיס שמן

לרוטב:
2 כפות שמן או תרסיס שמן
1 בצל קצוץ דק
2 עגבניות טריות מקולפות חתוכות קוביות קטנות
2 כפות רסק עגבניות 28%
1/2 כף סילאן
2 כוסות מים חמים
מלח ופלפל שחורלפי הטעם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ אבקת אגוז מוסקט
סיר בישול

ההכנה:
1. הכנת תערובת הקציצות:
מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים טוב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. בצלחת עמוקה/קערה מפזרים פירורי לחם.
ויוצרים כדורים בגודל פינג פונג מתערובת הקציצות.
מגלגלים את הקציצות בפירורי הלחם על כל צידם.

3. מחממים מחבת עם ריסוס שמן או מעט שמן לטיגון ומטגנים קלות את הקציצות כ-2 דקות על כל צד עד להזהבה.
מניחים את הקציצות המטוגנות בצלחת עם נייר סופג.

4. מכינים את הרוטב:
מחממים סיר בחום כיריים בינוני עם 2 כפות שמן או מרססים תרסיס שמן. מאדים את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים את קוביות העגבניות וממשיכים לבשל ביחד עם הבצל עוד כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.

5. מוסיפים את רסק העגבניות, הסילאן, המים והתיבול ומערבבים טוב, מביאים לרתיחה.

6. מנמיכים את חום הכיריים לנמוך ומוסיפים את הקציצות בזהירות, מנערים קלות את הסיר על מנת שהקציצות יתפזרו טוב.

7. מכסים את הסיר עם מכסה לא סגור לחלוטין ומבשלים עוד כ-40 דקות או עד שהקציצות התבשלו טוב.

8. בודקים מידי פעם עם צריך להוסיף עוד קצת מים על מנת שהרוטב לא יצטמצם יותר מידי ויישרף.
הרוטב צריך להיות סמיך ולא מיימי מידי.

קציצות הודו וקוואקר עם רוטב
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים