Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)

המצרכים לקציצה:
.
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
1 שן שום כתוש
2 פרוסות לחם (מושרות במים וסחוטות)
1 תפו"א מגורר
1/2 כוס אורז
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית קינמון
מלח לפי הטעם
.~
מצע הסיר:
.
1 בצל פרוס וחצוי
2 גזרים קלופים פרוסים דק
2 תפו"א פרוסים וחצויות
1 גבעול סלרי
.
(לסדר הכל בתחתית הסיר ומעליהם להניח את הקציצות המטוגנות)
.
~
לציפוי הקציצה:

1 כוס סולת
(לשים בכלי שטוח ולצפות את הקציצות בסולת)
~
בלילת ביצים:
.
3 ביצים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
מלח לפי הטעם
(לערבב הכל יחד לבלילה בתוכה נטבול את הקציצות לפני הטיגון)
~
.
לרוטב:
.
4 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה
קורט סוכר
מלח לפי הטעם
.
3 כוסות מים

ההכנה:

להכניס את כל המצרכים הקצוצים לתוך קערה, להוסיף את הבשר הטחון, אורז, ביצים ותבלינים
לערבב היטב לעיסה אחידה …
ליצור קציצות עגולות ולשטח שיהיו בגודל אחיד.. לעטוף את הקציצות בסולת לטבול בבלילת הביצים ולטגן משני הצדדים עד השחמה יפה..ולהניח בסיר על מצע הירקות.
.
בקערית להכניס את כל המרכיבים לרוטב ולערבב היטב עם המים..
להניח את הסיר מעל להבה בינונית..לשפוך את הרוטב מעל הקציצות ולהביא לרתיחה.
להנמיך להבה ולבשל כ-40 דקות…

תהנו…