Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

15 קישואים – שוטפים היטב, מעבירים סכין סכין משונן וחופרים את הפנים, מדקקים את הדפנות ומניחים בקערה עם מים ומלח גס. למשך כשעתיים או עד לריכוך הקישואים.

המלית
400 גרם בשר טחון
כוס אורז עגול
2 כפות שמן/כף שומן כבש
כף גדושה רסק עגבניות
חופן צימוקים זעירים שחורים משרים במים חמימים(מיוחדים לממולאים)
מלח, פלפל, פלפל אנגלי, כוסברה יבשה טחונה.
לערבב היטב למלא את הקישואים לא לדחוס.
מטגנים את הקישואים הממולאים כשהם שכובים, מסדרים בסיר מתאים או בתבנית.

הרוטב
3 כוסות מים
2 כפות רסק
4 שיני שום
מיץ מ-1/2 לימון
5 כפות רכז רימונים
כף ריבת משמש/או חופן משמשים יבשים
כף סוכר/סירופ אגבה
חופן נענע יבשה
3 כפות שמן
כף אב’ מרק עוף מלח, פלפל ופלפל אנגלי
מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, שופכים את הרוטב על הקישואים, ומבשלים כשעה, או מכניסים לתנור ב-130 מעלות כ-3-4 שעות, או משך לילה ב-100 מעלות..

***הרוטב הופך לריבה טעימה ומענגת.***

קישואים בטעם גן עדן מהמטבח החלאבי – מבושלים בתנור כמה שעות..בקיצור דליקטס_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים