Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים:
2 אריזות של קנלוני
סיר גחנון קוטר 22 משומן היטב בתחתית ובצדדים עם ספריי ומרופד בנייר אפייה רק בצדדים( או כל סיר שאפשר להכניס לתנור).

מצרכים למלית:
4 בטטות בינוניות
500 גרם גבינת ריקוטה
500 גרם גבינה לבנה
200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון

מצרכים לרוטב עגבניות:
1 קופ' גדולה של עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה אורגנו
כפית שטוחה בזיליקום
2 שיני שום כתושות
חצי כוס עד כוס מים חמים

מצרכים לרוטב בשמל:
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 שן שום קצוץ
חצי כפית מלח

אופן הכנת המילוי:
שוטפים את הבטטות היטב, מנגבים ומכניסים למיקרוגל למשך 10 דקות רבע שעה עד שהבטטות מתרככות.
חוצים לחצי ובעזרת כף מוציאים את פנים הבטטה.
מעבירים לקערה ומועכים לפירה.
מוסיפים את כל הגבינות מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
ממלאים שקית זילוף בתערובת וגוזרים את הקצה.
משמנים את הסיר היטב בתחתית ובצדדים ומרפדים בנייר אפייה רק מסביב(כמו שקף)
ומסדרים את הקנלוני בעמידה כשהם צפופים אחד לשני.
ממלאים את כל גלילי הקנלוני במילוי.

אופן הכנת רוטב העגבניות:
במחבת גדולה שמים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות, מתבלים ומוסיפים מים, מבשלים כ-2 דקות ושופכים מעל הקנלוני.

אופן הכנת רוטב הבשמל:
ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים 2 כפות קמח, מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים את השמנת ,החלב המלח והשום ומערבבים עד שהרוטב מסמיך ושופכים בזהירות מעל רוטב העגבניות.

מכסים את הסיר בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות טורבו ואופים משהו כמו – שעה.
מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד להזהבה ויציבות משהו כמו רבע שעה -עשרים דקות.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
רק לאחר שזה התקרר והתייצב הופכים על צלחת הגשה ומוציאים את הנייר שמסביב.

קנלוני עם גבינות ובטטה בצורת עוגה
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

92 מתכונים